Elevii își pot continua cursurile prin lecții difuzate la TVR! Ce materii vor fi predate la ”Teleșcoala”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 15:49
Elevii își pot continua cursurile prin lecții difuzate la TVR! Ce materii vor fi predate la ”Teleșcoala”
Elevii își pot continua cursurile prin lecții difuzate la TVR

Cursurile școlare au fost suspendate din cauza coronavirusului, dar elevii își pot continua studiile privind emisiunile TVR! Guvernul României și televiziunea publică au găsit o soluție de avarie pentru ca elevii să nu rămână în urmă cu lecțiile. Astfel, va reveni pe micile ecrane emisiunea ”Teleșcoala”, după 40 de ani de absență.

Elevii își pot continua cursurile prin lecții difuzate la TVR

TVR va începe să facă școală la TV de luni, 16 martie, de la ora 9:00, scrie paginademedia.ro. Emisiunea ”Teleșcoala” va fi disponibilă și în mediul online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro.

Astfel, de luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: De la ora 9:00 la ora 10:00 vor fi ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.

Cursurile au fost suspendate până pe data de 22 martie, dar termenul se poate prelungi

În intervalul 15:00 – 16:00 vor învăța elevii din clasa a XII-a. Vor face două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Ministerul Educației a anunțat de zilele trecute parteneriatul cu Televiziune Publică pentru orele făcute la televizor. Programele de Teleșcoală vor fi realizate „cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, după cum a anunțat instituția.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experiență în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Emisiunea „Teleşcoala” a debutat prima dată în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi a fost difuzată timp de un deceniu. A fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Guvernul României a decis suspendarea cursurilor școlare începând cu data de 13 martie, până pe data de 22 martie, însă termenul se poate prelungi în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×