Elena Udrea, un nou pas spre eliberare! Decizie de ultim moment a avocaților ei

Mirela Apostol   
în Stiri mondene
20/11/2018, 11:07
Elena Udrea, un nou pas spre eliberare! Decizie de ultim moment a avocaților ei
Avocaţii Elenei Udrea au făcut un nou pas către eliberare

Elena Udrea a făcut o nouă încercare de a fi eliberată, după ce avocaţii săi au demarat un recurs, al treilea la număr. Aceştia solicită ca Udrea să fie eliberată motivând că decizia Curţii Constituţionale a României se poate modifica şi acesta ar putea însemna un nou pas spre eliberarea Elenei Udrea.

Mai exact, avocaţii solicită eliberarea după ce au susţinut că sentinţa care a stat la baza extrădării a fost anulată în România. Documentaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea şi Alinei Bica va fi analizată de către magistraţii de la Instanţa Supremă din Costa Rica.

Elena Udrea, un nou pas spre eliberare

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a vorbit despre demersurile făcute de avocaţii din Costa Rica: „Eu nu ştiu nimic în legătură cu vreo vizită a avocaţilor din Costa Rica în România. Avocaţii din Costa Rica n-aveau cum să ridice din România decizia Curţii Constituţionale, ci doar comunicatul care a fost transmis de Curtea Constituţională privitor la minuta deciziei. Că va fi utilizată această minută în apărarea ei, în Costa Rica, este firesc să fie aşa.

Sigur că decizia Curţii, la final, va fi aceasta. Pe noi ne interesează în amănunt şi motivarea deciziei Curţii Constituţionale, pentru că aşa putem să apreciem şi să înţelegem asupra modului în care vom acţiona în continuare în justiţia din România. De acţiunile din Costa Rica nu mă ocup eu. N-am făcut altceva decât să sprijin demersurile de acolo, prin transmiterea unor documente din dosar, documente care există la dosarul de condamnare”, a declarat Veronel Rădulescu.

Elena Udrea acordând un interviu jurnaliştilor din România
Elena Udrea acordând un interviu jurnaliştilor din România

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, în zona Sabana Oeste, din oraşul San Jose pe data de 3 octombrie, de Interpol Costa Rica: „În cursul zilei de ieri, agenţi ai Interpol Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcţiei de Informaţii şi Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a două persoane de naţionalitate română care se află în ţara noastră, în baza unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile din România prin intermediul Interpol Bucureşti”, a declarat joi după-amiază Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×