Tribunalul din Costa Rica a decis! Alina Bica nu va fi eliberată

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/11/2018, 10:54
Tribunalul din Costa Rica a decis! Alina Bica nu va fi eliberată
Judecătorul Tribunalului Penal din Costa Rica a decis ca cererea Alinei Bica pentru eliberare să fie respinsă!

Lovitura dură pentru Alina Bica a venit acum, după ce tribunalul din Costa Rica i-a respins cererea de eliberare. Elena Udrea și Alina Bica sunt arestate în perioada demersurilor pentru extrădarea celor două în România.

Acestea au fost reținute de Interpol chiar de pe străzile din San Jose, Costa Rica, la scurtă vreme după ce fostul ministru a dat naștere primului său copil. Alina Bica a fost reținută după Elena Udrea, acuzată fiind pentru „favorizarea făptuitorului”. Femeia a fost condamnată pentru această faptă la patru ani de închisoare cu executare.

Tribunalul Penal din Costa Rica i-a respins cererea de eliberare Alinei Bica

Judecătorul Tribunalului Penal din San Jose, districtul Pavas, a decis să respingă cererea Alinei Bica pentru eliberare din detenția preventivă pe care o avea de executat. Fosta șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism are de ispășit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care apare și numele lui Adriean Videanu, om de afaceri și politician.

Alina Bica, cerere respinsă de a se întoarce în România

Avocatul Alinei Bica, Doru Trăilă, a vorbit despre cum fosta șefă DIICOT o să rămână în Costa Rica, pentru că i s-a respins cererea de a părăsi statul, potrivit Mediafax. „Am primit azi de la doamna Alina Bica un set nou de înscrisuri, de audiere prin video şi justifică absenţa. Arată că doreşte să dea o declaraţie. Am primit azi, în faţa Înaltei Curţi, la ora 10, a venit soţul ei. (…) O persoană care are statut de azilant are obligaţia de a nu se întoarce în ţară.

Doamna Alina Bica a cerut însă permisiunea de a se întoarce în ţară, dar trebuie să primească acceptul secţiei de refugiaţi din Costa Rica. Încă nu i s-a dat încuviinţarea de a părăsi Costa Rica, 25 mai este data cererii. Impedimentele medicale încă există”, a declarat Doru Trăilă, cel care o apără în instanță pe Alina Bica.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×