Decizie Elena Udrea și Alina Bica: cele două rămân în arest

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
03/11/2018, 09:40
Decizie Elena Udrea și Alina Bica: cele două rămân în arest
Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, în Costa Rica, potrivit deciziei judecătorilor

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fosta șefă DNA Alina Bica rămân în arest, potrivit deciziei judecătorilor din Costa Rica. Cele două se află în detenție din data de 3 octombrie anul curent, iar vineri, 2 noiembrie, cererile de eliberare au fost respinse.

Informația a devenit oficială, după ce un portal de știri din Costa Rica a preluat-o citând Ministerul Public din statul în care cele două au cerut statut de refugiat.

Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, potrivit deciziei judecătorilor din Costa Rica
Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, potrivit deciziei judecătorilor din Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest

Elena Udrea și Alina Bica au solicitat imediat după ce au fost reținute să se înlocuiască această măsură cu cea a controlului judiciar sau arest la domiciliu. Iată că judecătorii din Costa Rica nu au fost de acord cu această cere, iar cele două rămân în arest până la terminarea formalităților de extrădare, așa cum susține procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge.

Elena Udrea este ținută în arest în penitenciarul ”Vilma Curling” (”Păstorul cel Bun”) din Costa Rica, acolo unde a fost dusă în baza unui mandat internațional emis pe numele ei. Deși a cerut azil politic în Costa Rica și a născut și o fetiță pe teritoriul acestei țări, oamenii legii susțin că asta nu poate împiedica procesul de extrădare. Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Gala Bute”. Ea este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

Dragoș Dolănescu, acuzat că le-a adus pe Udrea și Bica în Costa Rica

Dragoș Dolănescu a recunoscut în cadrul unui interviu că a fost întrebat de foarte multe persoane dacă el le-a adus pe Udrea și Bica în Costa Rica. Bărbatul susține că nici nu le cunoaște pe cele două, dar își exprimă compasiunea pentru situația lor.

Lui Dragoș Dolănescu i s-a reproșat că el le-a adus pe cele două în Costa Rica
Lui Dragoș Dolănescu i s-a reproșat că el le-a adus pe cele două în Costa Rica

”Show a fost de când Udrea a ajuns aici. Au venit mai mulți și m-au întrebat dacă eu le-am adus în Costa Rica. Le-am zis că nu le cunosc personal, pentru că acesta este adevărul. Dacă aș fi avut vreo relație cu ele, aș fi fost chemat și eu să dau declarații. (…) Îmi pare rău de aceste două femei. Nu-i deloc ușor să fii în pușcărie la mii de kilometri de țară. Acasă ai prieteni, aici nu au pe nimeni. Vorbesc acum în calitate de creștin. Elena Udrea abia născuse. Nu-i deloc uman prin ce trece. Pentru ea e o tragedie”, a spus Dragoș Dolănescu pentru Libertatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×