Elena Udrea și Alina Bica, două luni după gratii! În timpul ăsta, România trebuie să obțină extrădarea

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
05/10/2018, 09:30
Elena Udrea și Alina Bica, două luni după gratii! În timpul ăsta, România trebuie să obțină extrădarea GALERIE FOTO
Interpolul a decis că Elena Udrea și Alina Bica vor rămâne două luni după gratii

Elena Udrea și Alina Bica vor sta două luni în arest preventiv, timp în care autoritățile din România trebuie să obțină extrădarea lor. Reprezentanții Interpolului au mai adăugat că faptul că Elena Udrea are un copil în Costa Rica, născut acolo și devenit cetățean costarican, nu împiedică procesul de aducere în țară a fostului ministru al Turismului. De asemenea, nici cererea de azil nu poate obstrucționa în vreun fel acest proces de extrădare.

Faptul că Elena Udrea are un copil născut pe teritoriul Costa Ricăi nu poate influența extrădarea
Faptul că Elena Udrea are un copil născut pe teritoriul Costa Ricăi nu poate influența extrădarea

„Elena Udrea are ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat în România ministrul Turismului. La ora 2.00, a fost reţinută Alina Bica, are o notă roşie în baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie, la un moment dat a fost şefa DIICOT.

Ambele sunt reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat. Odată ce le-am reţinut, Guvernul care aşteaptă să fie extrădate are două luni să facă tot procesul, însă persoanele reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces să nu fie dus până la capăt.”, a explicat aseară șeful Interpolului din Costa Rica.

Șeful Interpolului din Costa Rica a explicat că autoritățile din România au la dispoziție două luni pentru a finaliza extrădarea
Șeful Interpolului din Costa Rica a explicat că autoritățile din România au la dispoziție două luni pentru a finaliza extrădarea

Elena Udrea și Alina Bica, două luni după gratii

”Cele două sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că acum statutul lor e de persoane care urmează să fie extrădate, au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare.

Dacă (Elena Udrea – n.r.) are şi un copil nu e un impediment pentru a duce la capăt procedura de extrădare. Cel puţin până acum. Tatăl nu este costarican. Noi am ştiut despre prezenţa lor aici din momentul în care au venit la noi în ţară. Totuşi, abia la sfârşitul lui august, începutul lui lui septembrie, ordinul internaţional de reţinere a fost omologat de către un judecător din ţara noastră. Şi atunci, de când au venit în ţară şi până la momentul reţinerii, noi le-am supravegheat. Urmăream procedurile de supraveghere normale, tipice pentru aceste cazuri, a mai spus şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×