Elena Udrea, bună de plată! Ce măsuri vrea să ia ANAF asupra averii sale

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
06/02/2019, 09:50
Elena Udrea, bună de plată! Ce măsuri vrea să ia ANAF asupra averii sale GALERIE FOTO

ANAF vrea s-o scoată bună de plată pe Elena Udrea. Fiscul vrea să îi ia o parte din avere fostului ministru, chiar dacă ÎCCJ a dispus admiterea contestaţiei în anulare. Mai mult  după ce Tribunalul Bucureşti a decis retragerea cererii de extrădare din Costa Rica, ANAF tot aleargă să îi ia banii Elenei Udrea. Fiscul a cerut instanţei numirea unui curator fiscal care ar avea rolul să “administreze” averea Elenei Udrea.

ANAF vrea să recupereze prejudiciul în dosarul “Gala Bute”, prejudiciu reținut în sarcina Elenei Udrea. ANAF a cerut instanţei să numească un curator fiscal care să “administreze” averea Elenei Udrea. Decizia este ciudată având în vedere că momentan, sentința definitivă primită de Elena Udrea a fost suspendată, după scandalul cu sențințele date de Completul de 5 judecători, constituit ilegal. ANAF își vede însă în continuare de treabă și vrea să recupereze prejudiciul de la Elena Udrea.

Averea Elenei Udrea este în pericol! Cum poate ANAF să îi ia banii

ANAF a găsit un mod în care poate recupera prejudiciul de la Elena Udrea, chiar dacă sentința definitivă a fost suspendată. Fiscul a demarat procedura de a lua banii de la Elena Udrea. Conform hotărârii  ÎCCJ din data de 27 martie 2017, Udrea a fost obligată să plătească suma de 8.116.800 de lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Autoritatea Naţională pentru Turism. Fiscul a introdus o cerere Tribunalul Bucureşti, la Registratură, în data de 28 ianuarie 2019, şi vizează numirea de către instanţă a unui curator fiscal.

 

Alina Bica și Elena Udrea așteaptă decizia de acordare a statutului de refugiat politic în Costa Rica

De ce a procedat așa ANAF? Ei bine, articolul 19 din Codul de Procedură Fiscală spune că „dacă nu există un împuternicit în sensul celor prevăzute de articolul 18, organul fiscal, în condiţiile legii, va solicita instanţei judecătoreşti competente numirea unui curator fiscal pentru contribuabilul absent, al cărui domiciliu fiscal este necunoscut ori care, din cauza bolii, unei infirmităţi, bătrâneţi sau a unui handicap de orice fel, nu poate să-şi exercite şi să-şi îndeplinească drepturile şi obligaţiile ce îi revin, potrivit legii”. Dacă se admite cererea ANAF, curatorul fiscal va fi remunerat potrivit hotărârii judecătoreşti, toate cheltuielile legate de această reprezentare fiind suportate de cel reprezentat, adică de Elena Udrea.

Fostul ministru așteaptă încă un răspuns privind acordarea statului de refugiat. Elena Udrea și Alina Bica au primit undă verde de la autoritățile costaricane. Magistraţii din San Jose vor judeca pe 7 martie 2019, dacă acestea vor primi această calitate, după ce inițial nu voiau să ia în calcul așa ceva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×