Elena Mateescu, director ANM, despre când vom ști cum este vremea de Crăciun şi Revelion

în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 13:27
Elena Mateescu, director ANM, despre când vom ști cum este vremea de Crăciun şi Revelion GALERIE FOTO
ANM a anunțat vremea strict pentru următoarea lună. Sursa foto - facebook

Elena Mateescu, director ANM ne-a explicat și când vom ști cum este vremea de Crăciun şi Revelion. Astfel, aceasta a fost chestionată de cei de la DC News în legătură cu iarna care urmează. Omul numărul 1 din Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că instituția pe care o conduce şi-a modificat abordarea în ceea ce priveşte prognoza meteorologică.

Elena Mateescu, director ANM, despre când vom ști cum este vremea de Crăciun şi Revelion

Concret, ANM prezintă acum doar prognoze care se întind pe o perioadă de maximum patru săptămâni. „Începând de anul trecut, ANM a ales să elaboreze un alt tip de produs, adică aceste estimări pe patru săptămâni, realizate săptămânal, vinerea, şi sunt actualizate marţea, pentru a putea să surprindem cel puţin în prima şi a doua săptămână semnalul unor fenomene meteorologice potenţial periculoase.

Cu cât aducem în atenţie estimări de unu, trei, chiar şase luni, cred că trebuie să vorbim de o estimare pur calitativă. Iar noi ne dorim informaţii cu un grad de realizare de peste 85-90-100%.Voi răspunde invitaţiei de a spune care este prognoza pentru luna decembrie şi pentru sărbătorile de iarnă în ultima decadă a lunii noiembrie.

Elena Mateescu, director ANM, despre când vom ști cum este vremea de Crăciun şi Revelion. Vreme
Vremea pentru următoarele 4 săptămâni. Sursa foto – facebook

Cum e vremea de sărbători

Astfel încât pentru următoarele patru săptămâni să includem şi intervalul sărbătorilor de iarnă, să putem veni cu informaţii cu un grad de acurateţe mult mai ridicat. Rolul serviciilor meteorologice naţionale e acela de a aduce informaţii realiste, cât mai aproape de ce se va întâmpla”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Cu toate acestea, mai mulți specialiști au spus că iarna care urmează va fi cea mai geroasă din ultimii ani și că oamenii trebuie s-și ia măsuri suplimentare. „Vor fi zile întregi cu multe grade în minus”, avertizau aceștia

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×