ANM, avertisment oficial! Iarnă grea în România

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 11:40
ANM, avertisment oficial! Iarnă grea în România
România va avea parte de o iarnă grea. Sursa foto - facebook

ANM a lansat un avertisment oficial! Meteorologii nu au mai stat pe gânduri și au anunțat o vreme rea în România. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, iarna va veni mult mai devreme și va fi una foarte grea. Valorile înregistrate în ultimele zile în țară au fost apropiate de 25 de grade, dar lumea trebuie să știe că acestea sunt ultimele forțe ale soarelui. Conform celor de la ANM, iarna se va apropia cu pași repezi și nu va fi deloc calmă.

ANM, avertisment oficial!

Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până la sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile ridicate dispar, și iarna își va face apariția brusc. Potrivit meteorologilor, iarna din acest an s-ar putea să fie mult mai dură decât cea din anul anterior. Concret, primele valori cu minus pe timpul nopții se vor înregistra încă de la finalul lunii noiembrie 2019. Specialiștii anunță că în Europa temperaturile vor scădea foarte tare.

Se întâmplă lucrul acesta și din cauza unui val de aer polar care vine cu o răcire simțitoare a temperaturilor din România și care a adus deja primele ninsori din acest an. Temperaturile cu 19 grade mai mici au așternut un strat semnificativ de zapădă de câțiva centimetri. Vă readucem aminte că o primă ninsoare în România, a fost filmată în aceste zile, în Bucovina, în zona Masivului Rarău, în ciuda faptului că ne aflăm la jumătatea lunii octombrie.

ANM, avertisment oficial! Iarnă
Iarna va fi una extrem de geroasă. Sursa foto – facebook

Iarnă grea în România

A fost de altfel și primul semn pentru meteorologi care au avertizat că va urma o iarnă extrem de geroasă, poate cea mai grea din ultimii ani. Mai concret, experții anunță că întreaga Europă va fi lovită de un fenomen rar , care va face ca lunile ianuarie-februarie 2020 să fie cele mai geroase din ultimii 30 de ani. „La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi firesc”, au declarat meteorologii.

Vremea se schimbă chiar din perioada 16-20 octombrie atunci când trebuie să ne așteptăm la precipitații cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și frecvente intensificări ale vântului. Abia pe finalul lunii se mai încălzește puțin.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×