ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Vine „vara indiană” cu temperaturi calde şi aer tropical

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/10/2019, 11:19
ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Vine „vara indiană” cu temperaturi calde şi aer tropical GALERIE FOTO
Vara indiană traversează România. Sursa foto - facebook

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Avem parte de vești bune pentru că vremea se menține frumoasă. Astfel, potrivit Administrației Meteorologice Naționale, temperaturile se vor situa peste normalul intervalului 14-28 octombrie 2019. Trebuie să știți că această prognoză estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații.

ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În săptămâna 14 – 21 octombrie 2019, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare la nivelul întregii țări. Prognoza meteo în săptămâna 21 – 28 octombrie 2019 se menține de asemenea una constant bună. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimat pentru această săptămână vor fi ușor deficitare la nivelul întregii țări. Conform Severe Weather Alert în perioada următoare vine vara indiană și vom avea o vreme deosebit de caldă cu maxime de până la 28-29*C. sursa citată scrie că de la an la an, este tot mai evident că vremea nu mai ţine cont de anotimpuri, iar această realitate se reflectă în creșterea accelerată a temperaturilor medii (globale, dar și la nivel național).

ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vară indiană
Temperaturile rămân crescute în următoarea perioadă. Sursa foto – facebook

Vine „vara indiană” cu temperaturi calde şi aer tropical

Revenind, un brâu anticiclonic și o advecție de aer tropical dinspre nordul Africii – vor fi de interes și vor avea o contribuție majoră în evoluția vremii pe parcursul următoarelor 8-10 zile.Astfel, vremea se va încălzi treptat la nivelul întregii țării, devenind chiar deosebit de caldă pentru mijlocul lunii lui Brumărel, cu precădere în vestul, sud-vestul și centrul teritoriului. Valorile maxime vor depăși frecvent 24…26*C în zonele de câmpie și podiș, iar la nivel izolat în Câmpia Banatului și a Olteniei se pot atinge 28…29-30*C.

Influența moderatoare a apei mării va estompa destul de mult creșterea temperaturilor pe litoral, unde maximele se vor situa în jurul a 18-22*C. Totuși, începând de joi se va răcori ușor mai ales în sudul, estul și centrul teritoriului, astfel încât maximele – oricum peste cele normale – vor fi cuprinse, în general, între 18-25…26*C. În tot acest interval, precipitațiile vor fi complet absente din tabloul meteorologic. În aceste condiții, seceta pedologică se va extinde, iar local va deveni extremă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×