ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Se încălzește subit în toată țară după ploi și ninsori

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 13:15
ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Se încălzește subit în toată țară după ploi și ninsori GALERIE FOTO
ANM anunță că vremea se încălzește de miercuri. Sursa foto: stiribotosani.ro

Toamna aceasta se anunță a fi una plină de surpize! Aa fost temperaturi demne de vară, apoi de câteva zile vremea s-a răcit considerabil ca mai apoi să se încălzească din nou! Agenția Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor crește brusc, în toată țara!

De miercuri, vremea se încălzește, potrivit ANM

Momentan, vreme se menţine rece în următoarele zile. Va ploua în cea mai mare parte a țări, iar în zonele montane și submontane, mai ales ale Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. De miercuri însă, vremea se încălzeşte, temperaturile ajungând în a doua parte a săptămânii viitoare, chiar şi la 25 de grade Celsius.

„Începând de miercuri vom înregistra creşteri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi de la o zi la alta astfel încât este posibil din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 şi chiar 24, 25 de grade în Lunca Dunării.

ANM anunță că vremea se încălzește de miercuri
ANM anunță că vremea se încălzește de miercuri. Sursa foto: avantaje.ro

Temperaturile vor ajunge chiar și la 25 de grade Celsius

25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în ţara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate şi multe zile cu soare”, a declarat directorului general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Antena3.

„După 10 octombrie vorbim de temperaturi maxime mai mari de 20, 21 grade în Lunca Dunării şi temperaturi apropiate de normele climatologice. Din punct de vedere climatic, luna octombrie marchează o scădere a regimului de temperaturi comparativ cu prima lună de toamnă, în medie cu 4,5 grade. Dacă la nivelul lunii septembrie vorbim de o medie climatologică lunară de 14,5 grade, iată că deja în octombrie vorbim de 9,8 grade iar în noiembrie de 4,5 grade”, a mai spus directorul ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×