El este cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice. A abuzat sexual 60 de băieți

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 16:15
El este cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice. A abuzat sexual 60 de băieți GALERIE FOTO
Părintele Marcial Maciel a încetat din viață în 2008. Sursa foto - facebook

El este cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice. Despre fondatorul organizației catolice Legiunea lui Hristos (Legionaires of Christ ) se ştie că a abuzat sexual 60 de băieți. Nu mai puțin de 175 de minori au fost victime ale membrilor ordinului religios, conform unui raport publicat la finele acestei săptămâni.

El este cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice

De altfel, potrivit datelor abuzul sexual a fost o practică răspândită la nivelul conducerii organizației Legiunea lui Hristos. 60 de băieți au avut de suferit chiar din partea fondatorului ordinului, părintele Marcial Maciel.

Se știe că până în 2006, în timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea, Vaticanul a respins acuzațiile formulate la adresa lui Maciel. Din păcate, unii dintre seminariști susțineau de ani buni că au fost abuzați când abia împliniseră 12 ani.

A abuzat sexual 60 de băieți

Reprezentanții ordinului religios arată că raportul ajunge până la momentul înființării organizației, în Mexic, în 1941 și este o ”încercare în plus a membrilor ordinului de a se confrunta cu propria istorie”.

Părintele Maciel a încetat din viață în 2008, dar ecourile vieții sale nu tocmai creștinești continuă să se audă. Acesta este privit drept cel mai cunoscut pedofil din rândurile Bisericii Catolice și a fost acuzat și că și-a abuzat proprii copii.

Culmea, copiii erau făcuţi cu cel puțin două femei cu care avea legături pe ascuns. În același timp era susținut în calitate de ierarh religios de Vatican și de cercurile conservatoare din biserică.

Cardinalul Angelo Sodano, în vârstă de 92 de ani, fost secretar de stat în timpul lui Ioan Paul al II-lea, a fost considerat mult timp cel care i-a protejat pe membrii ordinului la Vatican.

Papa Francisc a acceptat chiar în această săptămână demisia lui Sodano din funcția de conducător al colegiului cardinalilor și a hotărât să limiteze posibilitatea ocupării acestei funcții la un mandat de cinci ani.

Vă readucem aminte că Vaticanul a recunoscut faptele lui Marciel în 2006. Atunci, fostul Papă Benedict i-a solicitat preotului să se retragă în ”rugăciune și penitență”. Vaticanul a preluat ordinul în 2010 și l-a supus unui proces de reformare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×