Ei sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră a PNL. Rareș Bogdan: „Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 17:05
Ei sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră a PNL. Rareș Bogdan: „Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă”
Ei sunt miniştrii aflaţi pe lista neagră a PNL. Rareș Bogdan: "Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă". Sursa foto: Hepta

Liderii PNL s-au întâlnit duminică, în cadrul Consiliului Național, la Palatul Parlamentului, prilej cu care au fost nominalizați miniștrii aflați pe lista neagră a liberalilor.

Cine sunt miniștrii aflați pe lista neagră

Cei care au luat cuvântul în cadrul întrunirii liberalilor au recunoscut că Guvernul condus de Ludovic Orban stă foarte prost la capitolul comunicare și nu sunt capabili să reacționeze în timp real la atacurile venite din partea PSD.

Astfel, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur și Virgil Guran au ținut să îi avertizeze pe cei din Executiv că nu sunt capabili să explice măsurile luate și reacționează cu întârziere la critici.

Conform celor spuse duminică, miniștrii aflați pe lista neagră sunt ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, dar şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie sau Ion Ştefan, ministrul de la Dezvoltare Regională, informează Libertatea.

Ministrului Muncii i s-a reproșat că stă și scrie pe Facebook în loc să iasă public și să explice măsurile luate și fuge de întâlnirile cu presa, în timp ce ministrului Sănătății i s-a scos în evidență faptul că nu a prezentat public proiectul privind extinderea programelor naționale de sănătate și în spitalele private, lucru ce a dus la o întreagă confuzie printre români.

Nici ministrul Educației nu a scăpat de acuze, astfel că i s-a repoșat faptul că a provocat o întreagă isterie, după ce s-a dus cu presa peste o profesoară care țipa în acel moment la elevi, în timp ce Ion Ștefan de la Dezvoltare a fost scos în față pentru bâlbele pe care le face aproape de fiecare dată.

Rareș Bogdan: „Să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban”

În plus, liberalii sunt nemulțumiți că miniștrii nu reușesc să demonteze rapid fake-news-urile care apar în spațiul public și care, spun ei, sunt alimentate de PSD.

Cu toate acestea, vicepreşedintele PNL Virgil Guran se bucură de faptul că miniștrii aflați pe lista neagră a PNL sunt criticați pentru lucruri minore, comparativ cu fostele guverne PSD.

„Vedem tot felul de atacuri pe la televiziuni. Ştiţi ce mă bucură – că miniştrii noştri sunt atacaţi că nu se ştie exact ce suprafaţă are casa lor, că un ministru vrea să urce pe scări şi nu merge cu liftul, că un ministru vrea în timpul liber să opereze (…), este foarte bine că ne atacă cu astfel de lucruri pentru că este o mare diferenţă.

Cei de la PSD erau atacaţi pentru furturi şi banii din buzunar, pentru şmecherii şi pentru aranjamente. Ai noştri sunt atacaţi pe nişte lucruri minore.

Nu am auzit spunându-se de vreun ministru de-al nostru că fură, în schimb comunicarea noastră trebuie să meargă spre a prezenta oamenilor ceea ce realizează miniştrii noştri”, a spus Guran în cadrul Consiliului Național al PNL.

Nu aceeași reacție a avut-o și Rareș Bogdan, care nu s-a ferit să-i atace dur pe miniștrii din cabinetul condus de Ludovic Orban.

„Să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic şi comunică de multe ori şi pentru dumneavoastră”, le-a spus acesta miniştrilor, în cadrul adunării liberalilor de duminică.

„Învăţaţi din ceea ce face Ludovic Orban şi înţelegeţi – comunicarea e singura armă şi singura şansă. Chiar dacă faceţi lucruri excepţionale, dacă nu comunicaţi, creaţi o problemă PNL, nu doar dumneavoastră şi premierului.

Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă atunci când dumneavoastră, din diverse motive, refuzaţi comunicarea”, a transmis Rareș Bogdan acelor miniștrii aflați pe lista neagră a PNL.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×