Consiliul Naţional al PNL la Palatul Parlamentului. Ludovic Orban: „Muncim 14 ore – 16 ore pe zi pentru a găsi soluţii la nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 14:29
Consiliul Naţional al PNL la Palatul Parlamentului. Ludovic Orban: „Muncim 14 ore – 16 ore pe zi pentru a găsi soluţii la nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia”
Consiliul Naţional al PNL la Palatul Parlamentului. Ludovic Orban: "Muncim 14 ore - 16 ore pe zi pentru a găsi soluţii la nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia". Sursa foto: Hepta

Consiliul Național al PNL s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului și, după cum era de așteptat, au curs laudele la adresa partidului de guvernământ, precum și reproșurile la adresa fostei guvernări, sub conducerea PSD.

Consiliul Național al PNL, prilejul perfect pentru laude

Liberalii care au luat cuvântul la Consiliul Național al PNL nu s-au ferit să folosească cuvinte mari la adresa propriilor realizări. Printre ei, premierul Ludovic Orban a declarat că imaginea României s-a schimbat în bine de când partidul său a preluat guvernarea.

„Nici trei luni nu avem la guvernare şi deja imaginea României s-a schimbat la nivel european. Asta se vede în modul în care Florin Cîţu ia credite, la dobânzi mult mai bune”, a spus în cadrul discursului Orban.

Premierul nu s-a ferit nici să spună cât de mult muncește pentru a repara greșelile făcute de fosta guvernare. „Mi-ar lua ore întregi să vă zic ce facem zi de zi, pentru că în fiecare zi facem istorie.

Muncim 14 ore – 16 ore pe zi pentru a găsi soluţii la nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăştia, pentru pagube şi pentru deficitul îngrozitor în materie de relații cu toți partenerii de care avem nevoie pentru a ridica România”, a mai spus premierul în fața colegilor prezenți la Consiliul Național al PNL, informează realitatea.net.

Deputat PNL: ”Împreună am trimis-o pe Viorica să fie din nou gospodină”

Un alt liberal care a ținut să puncteze realizările partidului a fost și liderul deputaţilor liberali, Florin Roman. Acesta a precizat că, dintre victoriile pe care partidul din care face parte le-a obținut, cele mai multe au fost cu ajutorul solidarității colegilor săi din Parlament, dând exemplu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„Mulţumesc senatorilor şi deputaţilor că au rămas uniţi şi împreună am trimis-o pe Viorica să fie din nou gospodină”, a spus Florin Roman în discursul său.

Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a luat cuvântul pentru a le spune colegilor săi cât de mult a crescut Partidul Național Liberal în ultima perioadă.

„Am atins o maturitate politică pe care nu o mai are acum niciun alt partid din România. Nu numai că am învins un adversar periculos – PSD, dar am arătat că avem forța să venim în fața românilor cu un proiect solid, pe care să îl ducem la capăt cu pricepere și curaj.

Am câștigat încrederea oamenilor, acum reconstruim țara. Am avut multe dezastre de îndreptat, în fiecare domeniu de activitate, pentru că PSD a guvernat prost și nu și-a asumat niciun dram de responsabilitate pentru tot răul pe care l-a făcut. Iar răul a fost mai mare decât ne puteam imagina”, le-a spus Turcan colegilor prezenți la Consiliul Național al PNL de la Palatul Parlamentului.

„Am luat în primire o vistierie prăduită de PSD. Nu ne-am plâns! Știam în ce ne băgăm! Știam că de noi se leagă ultima speranță a României și ultima șansă de a evita un derapaj economic deosebit de grav!

În ciuda situației găsite în finanțele țării, am reușit să închidem bugetul pe anul 2019, acoperind plăți restanțe de peste 10 miliarde de lei. Erau banii oamenilor (rambursări TVA, concedii medicale, facturi din investiții), neplătiți și blocați de PSD, pentru a ascunde adevărata situație a țării.

2020 este primul an, după foarte mult timp, care a început cu o lege a bugetului în vigoare încă din primele zile! Bugetul făcut de PNL a fost primul buget al adevărului după ani de zile”, a mai declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Consiliul Național al PNL are loc duminică, 2 februarie, la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×