Efectele coronavirusului. O firmă de turism din Hong Kong a concediat sute de angajaţi din România. Poliţia a fost chemată la faţa locului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 17:13
Efectele coronavirusului. O firmă de turism din Hong Kong a concediat sute de angajaţi din România. Poliţia a fost chemată la faţa locului
O firmă de turism din Hong Kong a concediat sute de angajaţi din România. Sursa foto: wall-street.ro

Mai multe sute de persoane din România, care munceau pentru compania de turism G2 Travel, au fost concediaţi. Firma care are sediul în Kong Kong a făcut anunţul vienri, cu o oră înainte de închidere a programului.

O firmă de turism din Hong Kong a concediat sute de angajaţi din România

Contractele de muncă a sute de persoane, care lucrau pentru firma de turism G2 Travel cu sediul în Hong Kong, au fost suspendate, vineri, cu puţin timp înainte ca angajaţii să-şi termine ziua de muncă.

Firma de turism a luat măsura concedierilor angajaţilor în contextul epidemiei de coronavirus, respectiv a scăderii numărului vânzărilor de pachete turistice.

Angajaţii nu au fost primiţi în sediul firmei pentru a primi explicaţii

Angajaţii s-au prezentat la sediul firmei din Capitală pentru a obţine explicaţii, dar aceştia nu au fost lăsaţi să intre în firmă de către firma de pază. Sâmbătă angajaţii, nemulţumiţi, au chemat poliţia şi un echipaj de jandarmi, dar tot fără niciun succes.

G2 Travel este una dintre cele mai mari firme din lume din lume din domeniul turismului şi a renunţat la serviciile angajaţilor din Bucureşti din cauza problemelor financiare.

Compania este reprezentată în România de firma Global Compass Ro SRL şi are pe piaţa locală 365 de angajaţi, iar 250 dintre aceştia au fost concediaţi începând cu ziua de luni.

Cei 25o de angajaţi au fost înştiinţaţi că au fost concediaţi pe WhatsApp. Angajaţii nu vor putea să beneficieze nici de şomaj. Angajaţii vor putea să îşi dea demisiile, dar pot să conteste concedierea în instanţă în termen de la comunicare.

Iniţial, compania ar fi vrut să concedieze toţi angajaţii din România, dar în urma unei injecţii de capital de ultim moment a reuşit să menţină locurile de muncă pentru câţiva angajaţi. Aceştia vor avea rolul să asigure situaţiile de criză ale clinţilor aflaţi deja în vacanţe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×