Ce schimbări se anunţă la televiziunea publică

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/04/2016, 19:28
Ce schimbări se anunţă la televiziunea publică

Monica Ghiurco este propunerea Consiliului de Administraţie TVR pentru funcţia de Preşedinte Director General al televiziunii publice. La întâlnirea celor 13 membri ai Consiliului de Administraţie, aceasta a primit 7 din cele 13 voturi. Pentru acelaşi post a candidat şi Irina Radu, care a primit doar şase voturi.

Reuşita lui Ghiurco la vârful televiziunii marchează două premiere: ar putea fi prima femeie de la conducerea TVR, dar şi primul preşedinte director general, care a primit votul de încredere din partea colegilor din televiziune pentru a gestiona o situaţie de criză.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pentru redresarea situaţiei grele din TVR, jurnalista a făcut referire atât la cauze, cât şi la posibile soluţii. ”Pentru noi, cei din TVR, este clar că situaţia actuală este rodul încălcărilor repetate de lege care s-au produs la vârful de televiziunii din 2006 încoace. Că să numim un singur exemplu: în ciuda unei scăderi constante de audienţă a canalului 1 în ultimii patru ani, care denotă o contraperformanţă managerială evidentă, toţi managerii care au făcut restructurarea din 2012-2013, prin care au fost concediaţi peste 600 de salariaţi, au primit la evaluare note maxime şi sunt în continuare în funcţii. Sunt mai sunt multe lucruri la care mă gândesc în situaţia în care voi primi votul de încredere din partea Parlamentului. Cele mai importante pot face referire : relansarea producţiei de programe, oprirea cheltuielilor inutile şi încheierea unui pact cu salariaţii în privinţa eşalonării executării hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile”.

Referitor la insolvenţă, poziţia sa este una fermă. ,”Insolvenţa TVR este o afacere de zeci de milioane de euro pentru buzunare private”. Un alt subiect fierbinte discutat de jurnalistă face referire la organizarea grilei de programe astfel încât aceasta să devină mai atractivă pentru român ,,Grila TVR trebuie adaptată nevoilor tot mai mari şi mai complexe ale unui public tentat de mijloace alternative de informare. Structura grilelor TVR, ţinând cont de tipologia emisiunilor, este relativ fixă, dar este nevoie de o reaşezare a programelor în grilă în conformitate cu regulile de programare moderne. O responsabilitate majoră o avem în segmentul emisiunilor educative, care vor beneficia de o atenţie sporită din partea noastră, la care se vor putea adăuga şi emisiuni de divertisment care să ne readucă în atenţie bunul gust şi umorul de calitate. Chiar şi gusturile telespectatorilor pot fi educate. Să nu uităm rolul educativ al televiziunii”, încheie Ghiurco.

Monica Ghiurco a debutat la TVR ca reporter, în anul 2002, ulterior a fost moderator şi realizator a mai multor programe din grila postului public. În anul 2013, jurnalista a fost distinsă cu premiul APTR pentru realizarea seriei de filme documentare istorice ”Moştenirea clandestină”. Luni, la ora 14.00, ea va fi audiată în Comisiile reunite de Cultură ale celor două Camere, înaintea votului din plen. Şedinţa Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată pentru ora 18.00.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×