Educația fizică nu se mai retrage din orar! Ecaterina Andronescu a renunțat la schimbare

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 20:08
Educația fizică nu se mai retrage din orar! Ecaterina Andronescu a renunțat la schimbare GALERIE FOTO
Educația fizică nu se mai retrage din orar! Anuntul facut de Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a renunțat la ideea de a scoate orele de Educație fizică de la clasele primare, iar acum a venit un comumincat oficial în acest sens, de la Minister.

„Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar”, spuneau specialiștii, înainte de a veni această decizie.

Educația fizică nu se mai retrage din orar

„Referitor la recentele discuții privind o serie de proiecte de acte normative elaborate de Ministerul Educației Naționale, precizăm următoarele: Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, în timpul unui discurs

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum”, este comunicatul prin care  Ministerul Educaţiei a anunțat că renunță la ideea scoaterii Educației fizice din orar.

Ecaterina Andronescu pregătește noua lege a educației prin care vrea să instaureze un nou set de reguli și norme atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Ministrul Educației a anunțat recent că își dorește ca pe viitor profesorii să fie evaluați după modelul japonez, din zece în zece ani, atât la diciplina pe care o predau, cât și în privința noilor metode de pedagogie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×