Chirurgul italian fals avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației. Ce spune Ecaterina Andronescu

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 17:40
Chirurgul italian fals avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației. Ce spune Ecaterina Andronescu GALERIE FOTO
Chirurgul italian fals avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației

Chirurgul italian fals avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației! Este anunțul făcut de avocatul acestuia, Ciprian Nastasiu, iar informația a fost confirmată ulterior de autoritățile din România. Între timp, Matteo Politi a fost reținut de procurori, după ce a încercat să fugă din țară și a fost prins la vamă.

„Domnul doctor are diplomă de medic recunoscută de Ministerul Educației. Este medic, a absolvit la Priștina. A fost reținut pentru înșelăciune. El este medic”, a declarat avocatul Ciprian Nastasiu despre clientul său, chirurgul italian fals.

Chirurgul italian fals avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației. Reacția Ecaterinei Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre cazul lui Matteo Politi, după ce s-a aflat că italianul care pretindea că este chirurg avea diplomă recunoscută de Ministerul Educației. „Recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie. Dacă Ministerul a greşit, cine a greşit, fără îndoială trebuie să plătească şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea aici pot să vă spun cu certitudine: ministerul nu poate să dea intrat în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Diploma obținută de Matteo Politi în Priștina
Diploma obținută de Matteo Politi în Priștina

Gianina Chirazi, directorul Consiliului Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației este cea care a recunoscut actul de studii al lui Matteo Politi, însă femeia spun că diploma prezentată de falsul chirurg italian nu prezenta suspiciuni.

„Din punctul nostru de vedere diploma nu prezenta suspiciuni de fals. Diploma a fost depusă la dosar în vederea recunoaşterii, îndeplinind criteriile noastre. Actul de studii trebuie să fie un tipizat oficial al statului emitent. Noi avem acces la niște baze de date internaţionale, avem nişte baze de date unde verificăm template-urile, plus această apostilă pe care noi o solicităm în mod expres”, a declarat Gianina Chiraz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×