Medicul fals a fost reținut! Ce pedeapsă riscă Matteo Politi

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 10:20
Medicul fals a fost reținut! Ce pedeapsă riscă Matteo Politi GALERIE FOTO
Medicul fals a fost reținut! Ce pedeapsă riscă Matteo Politi

Medicul fals cu 8 clase, care opera în clinicile din România, a fost reținut pentru 24 de ore. Pe numele său adevărat Matteo Politi riscă să primească și un mandat de 30 de zile pentru că ar fi încercat să fugă din țară. Decamdată reținerea sa a avut loc pentru că italianul are calitatea de suspect pentru infracțiunea de înșelăciune. “Este reţinut pentru 24 de ore. Principalul motiv este că a fost depistat la Curtici spre ieşire, deci ar fi suspiciuni că s-ar retrage de la o urmărire penală.”, a declarat avocatul falsului medic.

Matteo Politi, alias Matthew Mode, medicul fals care opera la 5 clinici private din România fără să aibă studii de medicină, a fost reținut pentru 24 de ore. El a fost audiat timp de 4 ore la Secția 4 din București. Italianul este anchetat pentru că ar fi înșelat două persoane cu închirierea unui spațiu. Falsul medic le-a luat banii, dar nu el era proprietarul imobilului. Acele persoane au depus plângere la poliție.

Medicul fals a fost reținut! Matteo Politi riscă să fie arestat pentru 30 de zile

Matteo Politi, alias Matthew Mode, medicul care opera la 5 clinici fără niciun studiu de specialitate, a fost reținut și riscă să ajungă la închisoare. Avocatul a confirmat reținerea sa. Italianul a fost prins în timp ce voia să iasă din țară cu trenul la vama Curtici. „În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune”, a anunțat într-un comunicat Poliţia de Frontieră.

Matteo Politi, alias Matthew Mode, a fost prins în timp ce voia să iasă din țară cu trenul

Italianul riscă să primească și un mandat de arestare de 30 de zile. „El are calitatea de suspect pentru infracțiunea de înșelăciune. Între timp, Colegiul Medicilor a adresat o plângere în cursul lunii ianuarie. Le-am reunit și se efectuează și cercetări dacă a exercitat profesie fără autorizările necesare”, a declarat comisarul-șef Ionuț Dana, șeful Sectorului 1 de Poliție. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a confirmat că și instituția pe care o conduce are o anchetă în curs ce îl vizează pe italian, dar și spitalele unde acesta a operat.“Colegiul Medicilor nu a eliberat avizul de liberă practică, deci nu, colegiul nu a dat recunoaşterea oficială a diplomei, deci nu. Există un aviz, un cod de parafă dat de DSP, întocmit de un funcţionar pe baza unor documente ilegale sau în lipsa unor documente, dar care nu putea fi utiizat fără celelalte două. Nu se ştie câţi pacienţi au fost operaţi.”, a spus Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×