Ecaterina Andronescu, precizări despre Evaluarea Națională 2019. Cum se dau examenele anul acesta

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 08:26
Ecaterina Andronescu, precizări despre Evaluarea Națională 2019. Cum se dau examenele anul acesta GALERIE FOTO
Regilile vor ramane aceleasi si la Evaluarea Nationala 2019

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a afirmat miercuri, la un post de televiziune, că nu se schimbă nimic in anul 2019 în ceea ce priveşte modalitatea de susţinere a Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, conform Agerpres.

“Nu vorbim despre modificarea examenelor naţionale. Acestea se stabilesc la începutul anului prin ordin de ministru şi nu le schimbă nimeni pe parcursul anului şcolar. Asta ar însemna să bulversăm şcoala.

Evaluarea nationala si Bacalaureatul, la fel ca in ceilalti ani

Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Naţională aşa cum le-a fost anunţat examenul la începutul anului şcolar şi vor susţine examenul de Bacalaureat aşa cum le-a fost anunţat la începutul anului şcolar”, a subliniat Andronescu.

Ministrul este de parere ca orice idee care apare cu scopul de a perfecţiona sistemul educaţional trebuie să fie dezbătută public.

Ministrul Educatiei ar vrea sa introduca simulari si la clasele a VII-a si a XI-a

“Cred că orice idee care apare cu scopul de a perfecţiona perfomanţa sistemului de învăţământ trebuie să fie mai întâi dezbătută public în Comisia de Dialog Social, o punem pe site, primim observaţii, ţinem seama de ele şi, după aceea, luăm decizia. Nu cred că trebuie să inflamăm lumea, să ajungem să speriem lumea că schimbăm examenele în timpul anului şcolar, ceea ce nu vom face, spun răspicat, a mai spus ministrul Educatiei. Aducem în dezbaterea publică idei pentru viitor. Nu vorbim de anul acesta. Avem simulări la clasele care au examen – clasa a VIII-a şi clasa a XII-a. Aceste simulări au fost în fiecare an în primăvară, în semestrul doi. Vorbim de luna martie”, a explicat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că ia în calcul introducerea simulărilor la clasele a VII-a şi a XI-a. “Ne gândim să introducem simularea la clasa a VII-a, la clasa a XI-a, să avem o învăţare continuă, să nu avem eşec la examen”, a arătat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×