Ecaterina Andronescu, acuze dure la adresa părinților care își abandonează copiii! „Nu poți să aduci pe lume o ființă și să o arunci ca și pe un obiect de care nu mai ai nevoie”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 18:48
Ecaterina Andronescu, acuze dure la adresa părinților care își abandonează copiii! „Nu poți să aduci pe lume o ființă și să o arunci ca și pe un obiect de care nu mai ai nevoie”
Ecaterina Andronescu face un apel către toți părinții. Sursa foto - facebook

Ecaterina Andronescu a lansat mai multe acuze dure la adresa părinților care își abandonează copiii! Fostul ministru al Educației a reacționat după ce doi copii minori dintr-un centru de plasament ar fi fost abuzați și sechestrați de un bărbat. ”Eu nu pot să trag decât o singură concluzie. Copiii din centrele de plasament, copiii fără părinți, sunt insuficient protejați.

Ecaterina Andronescu, acuze dure la adresa părinților care își abandonează copiii!

Aici trebuie să găsim o modalitate de intervenție, în sensul de a-i proteja mai mult decât acum. Gândiți-vă că s-a încercat scoaterea lor din centrele de plasament și trimiterea lor în familii care nu au numai obligația să le dea să mănânce și să îi îmbrace. Au și obligația de a educa. Au o responsabilitate cel puțin egală cu responsabilitatea față de proprii lor copii.

Cred că trebuie mai multă atenție și în legătură cu cei care primesc în plasament copiii aceștia fără părinți. Și poate că ar fi și un strigăt de disperare, dacă îmi permiteți, față de părinții care își părăsesc copiii. Nu se poate să aduci pe lume o ființă care nu se poate singură apăra și să nu îți pese, să o arunci ca și pe un obiect de care nu mai ai nevoie”, a precizat Ecaterina Andronescu în direct la Antena 3.

Doi copii sechestrați și abuzați sexual

Vă readucem aminte că doi minori dintr-un centru de plasament din Capitală au fost sechestrați de un bărbat și agresați sexual, acesta fiind reținut de polițiști. Unul dintre copii a fost închis într-o baracă din Călărași, iar celălalt a fost găsit în Sectorul 3 al Capitalei. Polițiștii Capitalei au fost sesizați cu privire la dispariția unui minor dintr-un centru de plasament, acesta nefiind însă la prima dispariție.

La fața locului, în Călărași, oamenii legii au găsit, însă, un alt minor sechestrat într-o baracă, fiind identificat și proprietarul. Copilul ar fi fost agresat sexual de bărbat. Ulterior, după mai multe cercetări, primul copil dat dispărut a fost găsit sechestrat la o adresă din Sectorul 3 al Bucureștiului care îi aparținea aceluiași bărbat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×