”Mă oripilează!” Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, scandalizată de declarațiile prodecanului de la Teologie

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 13:17
”Mă oripilează!” Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, scandalizată de declarațiile prodecanului de la Teologie
Ecaterina Andronescu este oripilată de declarațiile prodecanului Facultății de Teologie Vasile Răducă. Sursa foto: antena3.ro

Prodecanul Facultății de Teologie Vasile Răducă a scandalizat un popor întreg cu declarațiile pe care le-a făcut despre viol, sarcini nedorite și avort. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a reacționat și susține că un astfel de profesor nu are ce căuta la catedră.

Ecaterina Andronescu, oripilată de declarațiile prodecanului Facultății de Teologie Vasile Răducă

Preotul Vasile Răducă a fost invitat în studioul Radio Trinitas unde a făcut afirmații scandaloase despre sex, viol, sarcini nedorite, musulmani și avort. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu se arată oripilată de afirmațiile făcute de prodecanul Facultății de Teologie Vasile Răducă și susține că un asemenea profesor nu are ce căuta într-o universitate.

„Pe mine mă oripilează, mi se pare de neconceput. Dacă mă întrebați pe mine vă răspund direct: nu are ce căuta ca profesor într-o universitate, cu atât mai mult la Facultatea de Teologie.”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV, potrivit stiripesurse.ro.

Vasile Răducă este prodecan al Facultății de Teologie
Preotul Vasile Răducă a șocat o lume întreagă cu declarațiile pe care le-a făcut despre viol, musulmani și avort. Sursa foto: stirileprotv.ro

Ce părere are preotul despre viol și alte subiecte tabu

„Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”, a declarat preotul ieri, 23 iulie.

În plus, Vasile Răducă este de părere că o femeie care a fost violată și a rămas însărcinată și vrea să facă avort nu se acceptă în Biserica Ortodoxă. Prodecanul Facultății de Teologie a mai spus că „în utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”. 

Patriarhia Română s-a delimitat clar de părerea preotului și a declarat că acesta este doar punctul de vedere al prodecanului. Reprezentanții Patriarhiei mai spun că Vasile Răducă nu a ținut deloc cont de faptul că este ascultat de mii de oameni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×