Ecaterina Andronescu, încă o schimbare! Care este materia nouă ce va fi introdusă în școli

Dan Suta   
în Stiri mondene
21/07/2019, 13:21
Ecaterina Andronescu, încă o schimbare! Care este materia nouă ce va fi introdusă în școli
Ecaterina Andronescu vrea intrroducerea unei noi discipline pentru elevi. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, se gândește serios la introducerea unei noi materii în școli. Elevii care ar putea studia noua disciplină sunt cei din clasele a VI-a și a IX-a. Materia va fi una opțională, însă mulți părinți se gândesc la faptul că poate ar fi bine ca aceasta să fie una obligatorie.

Ecaterina Andronescu vrea să combată fenomenul fake news cu o nouă materie la școală

Este vorba despre „Educație și cultură media”, o disciplină care îi va învățat pe elevii de gimnaziu și pe bobocii de la liceu diferite teorii ale comunicării, dar și cum să aleagă informațiile corecte din sarabanda de știri false care bombardează zi de zi spațiul virtual. Elevii vor fi puși la curent cu noile metode de manipulare, dar și cum să verifice veridicitatea dintr-o banală știre.

Cei care ar putea fi însărcinați cu predarea acestei materii sunt profesorii de limba română, cei de istorie ori de filosofie din liceu. Acolo unde cadrele didactice sunt deficitare ar putea fi cooptați absolvenți ai unor cursuri de comunicare. Proiectul de lege a trecut tacit de Senat, iar din septembrie acesta va intra în dezbaterea Camerei Deputaților.

ecaterina andronescu, ministrul educației
Ecaterina Andronescu vrea să schimbe și Bac-ul: să îl facă cu teste grilă. Sursa foto: hepta.ro

Părinții susțin propunerea de la minister

Cu această nouă materie par a fi de acord și părinții, cel puțin dacă vorbim despre Asociația de Părinți din Cluj. „Sper ca să nu devină o materie cumva obligatorie, ci să facă parte din curriculum la alegere pentru că în felul ăsta, o materie care devine obligatorie poate să creeze în rândul adolescenților cumva un refuz pentru început”, a declarat Cristina Grigore, președintele asociației clujene, notează a1.ro.

Conform unui recent Eurobarometru, peste 60% dintre români își iau informațiile din social media. La capitolul încredere însă, la nivel european, televiziunea și radioul sunt peste site-urile de știri. Datele sunt valabile pentru luna februarie a anului 2018.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×