E gata cu căldura! ANM a anunţat când îşi intră iarna în drepturi. Temperaturile vor scădea drastic

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
08/11/2019, 16:08
E gata cu căldura! ANM a anunţat când îşi intră iarna în drepturi. Temperaturile vor scădea drasticGALERIE FOTO
Iarna se apropie și își intră în drepturi. Sursa foto - facebook

E gata cu căldura! Dacă ați crezut vreo clipă că iarna a uitat de noi, ei, bine, v-ați înșelat. Deși, în această perioadă, temperaturile sunt unele care par mai degrabă rupte din începutul toamnei, asta nu înseamnă că iarna nu vine. Este adevărat că o va face după Revelion. Vremea va fi una frumoasă în luna noiembrie, iar decembrie nu se schimbă foarte mult. Iarna își va intra, cu adevărat, în drepturi „din ianuarie încolo”, așa cum a precizat meteorologul Florinela Georgescu

E gata cu căldura!

„Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi uşor peste normal şi chiar primele zile ale lunii decembrie să arate aşa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca şi în anii trecuţi, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, fosta Realitatea TV, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influenţa Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei.

ANM a anunţat când îşi intră iarna în drepturi

Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu. Deși decembrie păstrează temperaturi frumoase, nu înseamnă că nu ne apropiem încet, dar sigur de iarnă. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei. „Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie să apară şi temperaturi sub -10 grade.

Apar şi primele episoare de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus Florinela Georgescu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×