Durere fără margini la Piatra Neamț! Colegii femeii ucise de soț în spital sunt devastați

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 09:27
Durere fără margini la Piatra Neamț! Colegii femeii ucise de soț în spital sunt devastați
Mărturiile colegilor asistentei șefe ucise la Spitalul din Piatra Neamț. Sursa foto: Facebook.com

Colegii Ancăi Patriche, directoarea de îngrijiri de la Spitalul din Piatra Neamț, sunt devastați și au făcut un altar la ușa cabinetului unde femeia a fost înjunghiată de soț. Personalul medical este de părere că tragedia ar fi putut fi evitat dacă legislația ar proteja victimelor violenței în familie mai mult.

Anca Patriche, doctorița ucisă în Piatra Neamț, plânsă de colegii de serviciu

Violența în familie provoacă zilnic tragedii. Nu puține au fost cazurile în care femeile au fost omorâte de partenerii de viață din cauza geloziei sau consumului de alcool. Și acest lucru pentru că legislația în vigoare este prea ”îngăduitoare” cu agresorii. Acest lucru și l-au spus și colegii doctoriței ucise la Piatra Neamț.

Colegii asistentei șefe Anca Patriche, ucisă de soț chiar în cabinetul de la spital, fac apel la schimbarea legislației. Eugenia Antohe, asistenta care trebuia să preia vechea funcție a Ancăi Patriche, este de părere că tragedia putea fi evitată dacă victimele violenței domestice ar fi mult mai protejate.

„Am fost de serviciu. Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislaţia în vigoare ar proteja mai mult victimele violenţelor conjugale. A cerut ajutor, din câte am înţeles, dar nu a fost suficient.

Colegii Ancăi Patriche, devastați de moartea doctoriței din Piatra Neamț

Un mesaj pentru femeile victime ale abuzurilor: Cereţi ajutor, cereţi ajutor colegilor, prietenilor, vecinilor, iar cei care află să ofere acest ajutor”, spune femeia cu ochii în lacrimi, informează stiripesurse.ro. Eugenia Antohe a fost cea care a găsit-o pe Anca Patriche. Femeia abia își găsește cuvintele și îi este foarte greu să povestească ceea ce a văzut.

Iosif Koszeghi, medic chirurug la spitalul unde lucra docorița ucisă spune că tot personalul medical este devastat de cele petrecute. Chirurgul are numai cuvinte de laudă la adresa asistentei ucise și spune că tot nu-i vine să creadă că tragedia s-a întâmplat în spitalul lor.

„Trăim cu mare tristeţe acest eveniment neplăcut care nici nu ştiu dacă s-a mai întâmplat cum s-a întâmplat la spitalul nostru (…) A fost o colegă deosebită, o profesionistă de excepţie.Toată lumea era bucuroasă de succesul ei recent.

A fost găsită în biroul ei încuiată. A găsit-o într-o baltă de sânge şi lângă ea pe soţul ei care este pare-se autorul acestei fapte îngrozitoare. Toţi au rămas sideraţi de de această întâmplare”, spune medicul.

Consilier juridic al Spitalului din Piatra Neamț: ”A fost chemat un echipaj de la UPU”

„Colegii au reuşit să deblocheze uşa, au văzut-o pe colega noastră într-o baltă de sânge şi a fost chemat un echipaj de la UPU. A venit de urgenţă, au încercat să îi salveze viaţa. dar din păcate nu au reuşit.

Odată cu echipajul de la UPU de la parter a venit şi o echipă de la pază care l-a reţinut până la sosirea echipajelor de poliţie pe bărbatul suspect”, a declarat consilierul juridic, Victor Adrian Marchidan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×