Americanii au ajuns să apeleze la 911 după ce au golit magazinele. Mesajul Poliției: „Nu mai sunați să cereți hârtie igienică”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 15:46
Americanii au ajuns să apeleze la 911 după ce au golit magazinele. Mesajul Poliției: „Nu mai sunați să cereți hârtie igienică”
Cetățenii din SUA apelează la autorități când rămân fără hârtie igienică. Sursa foto: hepta.ro

De teama noului coronavirus, mii de cetățeni ai Statelor Unite ale Americii au luat cu asalt magazinele, în căutare de provizii pe perioada în care vor fi nevoiți să se izoleze la domiciliu. De îndată ce stocurile s-au epuizat complet, oamenii au început să apeleze la autorități, în speranța că astfel vor reuși să își procure produsele de strictă necesitate.

Poliția din SUA le cere cetățenilor să nu mai sune la 911 dacă rămân fără hârtie igienică

Așa se face că polițiștii din statul Oregon, spre exemplu, au parte de unele dintre cele mai neobișnuite solicitări din partea locuitorilor. Concret, aceștia apelează frecvent numărul de urgență 911 pentru a reclama faptul că au rămas fără apă minerală, dezinfectant sau chiar hârtie igienică.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, oamenii legii le cer cetățenilor să pună punct unor astfel de practici, fără a specifica, însă, numărul exact al celor care au sunat pentru o astfel de cerere.

Veți supraviețui și fără ajutorul nostru”, dau asigurări autoritățile, propunând, mai în glumă, mai în serios și o serie de variante alternative persoanelor care rămân fără hârtie igienică: bureți sau  chiar pagini de reviste.

Mesajul poliției din Oregon pentru cei care sună la 9111 să ceară hârtie igienică

E greu de crezut că trebuie să postăm acest lucru, dar nu mai sunați la 911 doar pentru că ați rămas fără hârtie igienică. Veți supraviețui și fără ajutorul nostru. De fapt, istoria vă oferă multe alte opțiuni pentru dvs. în timpul necesar, dacă nu puteți găsi un sul din țesutul dvs. favorit, moale, ultra pluș și frumos mirositor.

De exemplu, marinarii foloseau frânghii vechi și linii de ancorare înmuiate în apă sărată. Romanii antici foloseau un burete de mare pe un băț, înmuiat în apă sărată. Suntem un oraș de coastă. Avem la dispoziție apă sărată din plin…. Puteți folosi și scoici de mare.

Dacă sunteți fermieri, puteți folosi cu încredere câteva pagini din Almanahul Agricultorilor. Mulți americani au profitat de paginile smulse din cataloage gratuite, precum Sears și Roebuck. Catalogul de Crăciun Sears, de patru ori mai gros decât catalogul normal, v-ar putea satisface nevoile pe termen lung.

Apoi, desigur, există întotdeauna alternative la hârtia igienică. Ziare, zdrențe de pânză, dantelă, bile de bumbac, dar și o varietate de frunze pe care le puteți folosi cu încredere. Revista Mother Earth News vă spune cum  să vă faceți propriile șervețele folosind cincisprezece frunze diferite.

toate acele cataloage pe care le primiți prin poștă. Știm că de obicei le aruncați la primul coș de gunoi care vă iese în cale, dar acum sunt extrem de utile. Există, într-adevăr, un deficit de hârtie igienică, dar nu mai sunați la 911 pentru asta. Nu vă putem ajuta”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Poliției din statul american Oregon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×