DSP București, fără dezinfectant, săpun lichid sau hârtie igienică. Ministerul Sănătății anunță că va trimite un control

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 13:03
DSP București, fără dezinfectant, săpun lichid sau hârtie igienică. Ministerul Sănătății anunță că va trimite un control
DSP București, fără dezinfectant, săpun lichid sau hârtie igienică. Ministerul Sănătății anunță că va trimite un control. Sursa foto: Hepta

DSP București nu are, în clădirea în care funcționează, săpun lichid, deinfectant și nici hârtie igienică, scrie Libertatea, în condițiile în care epdemia de coronavirus de la nivel mondial impune anumite măsuri de igienă.

DSP București nu respectă măsurile minime de igienă

DSP București nu dispune de măsuri minime de igienă, anunță Libertatea, în condițiile în care instituția supervizează igiena în unitățile medicale, școlare sau de alimentație publică.

În plus, DSP București a plătit anul trecut 84.000 de lei pentru servicii de curăţenie.

Cu toate acestea, la parterul clădirii ar funcționa două din cele trei grupuri sanitare, unde nu există săpun lichid sau hârtie igienică, ori spray dezinfectant, în plină criză de coronavirus.

O altă toaletă are atârnate câteva cârpe,  o pereche de mănuși și câteva bucăți de săpun, în condițiile în care DSP București a avut un contract de servicii de curățenie cu Total Maintenance Services, o firmă cu doi angajaţi, din Sectorul 2, cu o valoare de 84.000 lei

Ministerul Sănătății anunță un control

“Dezinfectant n-am avut niciodată. Săpun puneau într-o vreme, acum nu mai pun, nu ştiu de ce”, a declarat portarul de la intrarea în sediu, pentru Libertatea.

În urma acestor dezvăluiri, Nelul Tătatru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru Libertatea că va trimite un control de la Inspecţia Sanitară de Stat la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

„Este şocant că cel care trebuie să asigure ca lucrurile să fie normale, cel care controlează, tocmai el nu are ce ar trebui să se afle într-o instituţie. Este şocant să te apuci să controlezi o unitate care controlează, care este mâna întinsă a ministerului în teritoriu.

În urma sesizării, o echipă de la Inspecţia Sanitară pleacă azi acolo. Nu există procedură de control pe DSP. Legea nu prevede control la DSP. Ar trebui să modificăm şi legislaţia”, a declarat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

În urma controlului, secretarul de stat anunță că se vor lua măsuri în consecință, ce ar putea include o schimbare de management. „Aştept raportul Inspecţiei Sanitare de Stat. Acest raport lărgit ne va arăta situaţia la zi”, a mai spus Tătaru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×