Dramă românească în plină pandemie de coronavirus! A plecat în Austria ca să muncească îngrijitoare. „În România muream de foame. De virus poate scap”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 18:11
Dramă românească în plină pandemie de coronavirus! A plecat în Austria ca să muncească îngrijitoare. „În România muream de foame. De virus poate scap” GALERIE FOTO
Aeronave Austrian Airlinesc au transportat îngrijitoare din România. Sursa foto - hepta.ro

Dramă românească în plină pandemie de coronavirus! Astfel, conform celor de la Libertatea, un avion plin cu îngrijitoare pentru bătrâni a decolat ieri, la 13.05, de pe Aeroportul Timișoara, cu destinația Viena.

Dramă românească în plină pandemie de coronavirus!

Sursa citată susține că este vorba de o cursă privată Austrian Airlines. Mai mult de atât, și a doua zi urma să plece o alta, de asemenea, înțesată de îngrijitoare pentru bătrâni.

Una dintre femeile care s-au îmbarcat a transmis că nu îi este frică să plece în mijlocului pericolului care amenință lumea. Aceasta a recunoscut, simplu, că alegerea nu a fost una grea. Rămânând acasă, risca să moară de foame.

A plecat în Austria ca să muncească îngrijitoare.

După ce vor ajunge la Viena, femeile vor sta două săptămâni în carantină, într-un hotel de trei stele, apoi se vor apuca de muncă pentru o lună și jumătate.

Discutăm de aproximativ 200 de românce care se vor întoarce în țară, vor sta din nou în carantină și vor pleca iar la Viena dacă situația de acum continuă.

De altfel, una dintre femei a postat un clip pe pagina ei de Facebook, unde a prezentat condițiile din locul de carantină, dar și alte date.

Aceasta le transmitea colegelor de breaslă să nu le fie teamă, pentru că situația e diferită față de România, în special pentru că nu e carantină la cort, ci în condiții decente.

Pe de altă parte, îngrijitoarea a precizat că a plecat în străinătate, pentru că se simțea străină (n.r. – lucrează de 7 ani în străinatate, unde a plătit toate asigurările, cum a punctat), dar și pentru că singurii bani pe care-i mai avea erau doi euro.

“M-au acuzat niște doamne că am plecat. Am avut de ales: să mor de foame sau de virus. Am evitat foamea, iar aici am venit la risc. De virus poți muri oriunde”, a spus îngrijitoarea, în timp ce punea cei 2 euro în seiful camerei de hotel

“Am fost aduse prin 11 firme, iar selectarea noastră a fost în funcție de experiență. De exemplu, eu lucrez de 7 ani aici. Știu limba și să lucrez cu pacienți cu diverse afecțiuni, de la cei care stau în pat la cei care trebuie duși la baie, iar recomandările mele sunt impecabile.

Poți câștiga între 50 și aproape 100 de euro pe zi. Acum, am un contract de 97 de euro. Altfel de ce să vin? În România puteam muri de virus și de foame. Măcar acum am exclus virusul. În plus, aici sunt asigurată.

Statul român ne-a alungat prin lipsa de oferte și un sistem defect, că nici mie nu-mi place să mă duc slugă la străini și aș fi lucrat cu drag acasă, alături de familie. Oricum, mie îmi este mai frică de sărăcie decât de moarte”, a spus îngrijitoarea pentru sursa citată.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×