Dosarul lui Sebastian Vlădescu, acuzat de corupție, retrimis la DNA. Procurorii au cinci zile la dispoziție să refacă tot rechizitoriul

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 15:20
Dosarul lui Sebastian Vlădescu, acuzat de corupție, retrimis la DNA. Procurorii au cinci zile la dispoziție să refacă tot rechizitoriul
Dosarul lui Sebastian Vlădescu, acuzat de corupție, retrimis la DNA. Procurorii au cinci zile la dispoziție să refacă tot rechizitoriul. Sursa foto: Hepta

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au hotărât, miercuri, să retrimită procurorilor DNA dosarul în care Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, este  acuzat de corupție.

Dosarul de corupție la lui Sebastian Vlădescu, reîntors la DNA

Magistrații de la ÎCCJ a decis că procurorii DNA trebuie să refacă întreg rechizitoriul dosarului în care Sebastian Vlădescu este acuzat de corupție. Mai mult, procurorii au primit doar cinci zile la dispoziție pentru a realiza acest lucru, informează Mediafax, informația fiind confirmată de Alexandru Chiciu, apărător în dosar.

În dosarul în care fostul ministrul al Finanțelor este acuzat de corupție mai este cercetat și Cristian Boureanu.

Decizia magistraților vine după ce, în luna ianuarie, aceștia au decis să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de către Sebastian Vlădescu și Cristian Boureanu în dosarul ce îi vizează.

La vremea respectivă, fostul ministru al Finanțelor avea o cauțiune de 1 milion de euro, iar o parte din sumă fusese acoperită cu lingouri de aur.

Dosarul vizează plăți de 20 milioane de euro

În luna noimebrie 2019, procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a dosarului în care Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Dosarul îi mai vizează pe un angajat al Ministerului, un secretar de stat și Cristian Boureanu.

Boureanu, fost parlamentar şi vicepreşedinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada înfăptuirii faptelor prevăzute în dosar, este acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă.

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arăta DNA în momentul punerii sub acuzare a celor vizați de dosarul de corupție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×