Donald Trump, mesaj dur de la președintele Iranului, Hassan Rouhani: “Nu amenințati niciodată națiunea iraniană”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 08:24
Donald Trump, mesaj dur de la președintele Iranului, Hassan Rouhani: “Nu amenințati niciodată națiunea iraniană” GALERIE FOTO
Iranienii au trimis mai multe mesaje dure la adresa americanilor. Sursa foto - SalamPix/ABACAPRESS.COM

Donald Trump a primit un mesaj dur de la președintele Iranului, Hassan Rouhani. Celui mai puternic om de pe Planetă i s-a răspuns pe o rețea de socializare. De altfel, tot acolo amenințase și Trump că SUA vor viza 52 de ţinte iraniene, dacă Iranul va ataca interesele americane, în urma uciderii generalului Qasem Soleimani.

Donald Trump, mesaj dur de la președintele Iranului, Hassan Rouhani

„Nu ameninţaţi niciodată naţiunea iraniană!”, l-a avertizat președintele iranian pe șeful Casei Albe. Nu s-a terminat aici. Hassan Rouhani a continuat să fie dur cu Donald Trump.

„Cei care se referă la numărul 52 ar trebui să-şi amintească şi numărul 290. #IR655”, a scris Hassan Rouhani. Acesta s-a referit la tragedia zborului Iran Air 655, doborât în iulie 1988 de o navă americană deasupra Golfului.

“Nu amenințati niciodată națiunea iraniană”

Atunci, nu mai puțin de 290 de persoane și-au pierdut viața. Au trecut nu mai puțin de 30 de ani de la acea catastrofă, una pentru care Iranul aşteaptă în continuare scuze oficiale din partea Statelor Unite.

Drama este încă prezentă în memoria colectivă iraniană, așa cum Statele Unite nu uită luarea de ostatici din 1979 de la Ambasada americană din Teheran. Vă readucem aminte că atunci 52 de diplomaţi au fost ţinuţi captivi preț de 444 de zile.

Reacția lui Rouhani vine după ce Donald Trump a avertizat Teheranul că Statele Unite au identificat 52 de sit-uri din Iran, pe care le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur”. Urma să se întâmple lucrul acesta dacă republica islamică ataca personal sau ţinte americane.

Unele dintre aceste sit-uri iraniene „sunt de nivel foarte ridicat şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”, a precizat Donald Trump pe Twitter. „Statele Unite nu mai vor ameninţări”, a avertizat el.

În același timp, Donald Trump a subliniat valoarea simbolică a acestui număr, făcând o legătură cu criza ostaticilor din 1979.

De altfel, Donald Trump nu a ezitat și a transmis mai multe mesaje puternice la adresa islamiștilor. Preşedintele SUA a ameninţat Teheranul cu „represalii majore” în caz de atac iranian asupra instalaţiilor americane din Orientul Mijlociu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×