Avertismenul lui Donald Trump, după noile măsuri luate de Iran: „Vom răspunde rapid, complet și disproporționat”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 15:59
Avertismenul lui Donald Trump, după noile măsuri luate de Iran: „Vom răspunde rapid, complet și disproporționat”
Avertismenul lui Doland Trump, după ultimele măsuri luate de autoritățile din Iran *foto: hepta.ro

Protestele anti-americane din Iran și tensiunile care au crescut exponențial între regimul de la Teheran și SUA după eliminarea comandantului iranian Qassem Soleimani l-au forțat pe Donald Trump să amenințe republica islamică.

Statele Unite vor riposta rapid, „poate într-o manieră disproporţionată”, dacă Iranul loveşte orice ţintă sau persoană americană, a scris pe twitter președintele american.

Avertismentul lui Donald Trump pentru Iran

Într-o postare pe twitter, Donald Trump a avertizat Iranul că Statele Unite vor răspunde disproporționat oricăror agresiuni iraniene:

„Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite; în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau ţintă aparţinând Statelor Unite, SUA vor răspunde rapid şi complet, poate într-o manieră disproporţionată. O astfel de notificare nu este necesară, dar este totuşi făcută!”, a scris liderul de la Casa Albă.

Sfidarea Teheranului vine după ce generalul iranian Qasem Soleimani a fost ucis. Astfel, Iranul a decis să nu mai respecte prevederile Acordului Nuclear încheiat în anul 2015 cu puterile occidentale și din care SUA s-au retras în 2018. Astfel, specialiștii susțin că regimul iranian ar putea trece la operaţiuni de fabricare a armelor nucleare, afirmă specialiştii militari.

SUA, amenințări din partea liderului Hezbollah

Liderul mișcării Hezbollah, șeicul Hassan Nasrallah, a vorbit despre agresiunea comisă de SUA:

„Bazele americane, navele militare americane, fiecare ofiţer sau soldat american care se află în ţările noastre sau pe teritoriile noastre. Armata americană l-a ucis (pe Qassem Soleimani) şi acum va plăti pentru asta. Aşa este drept. Şi când spunem asta, nu ne referim la tot poporul american, şi sper că voi fi foarte clar, nu ne referim la poporul american şi la cetăţeni.”

În replică, secretarul de stat Mike Pompeo a ținut să spună că americanii vor răspunde oricăror agresiuni iraniene:

„Am spus regimului iranian: Destul! Nu mai puteţi scăpa folosind forţe intermediare şi să credeţi că teritoriul vostru va fi sigur şi de neatins. Vom răspunde împotriva actualilor factori de decizie, a oamenilor care provoacă aceste ameninţări din Republica Islamică Iran. Vom lua totul foarte în serios şi îi vom apăra pe americani de fiecare dată”, a spus Pompeo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×