Alina Mungiu Pippidi îi sperie pe români: „Dacă americanii sunt considerați în război cu Iranul, la fel și noi”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 12:19
Alina Mungiu Pippidi îi sperie pe români: „Dacă americanii sunt considerați în război cu Iranul, la fel și noi”
Alina Mungiu Pippidi a vorbit despre situația din Iran. Sursa foto: captură youtube Central European University

Alina Mungiu Pippidi îi sperie pe români cu analiza sa despre situația tensionată din Iran, după uciderea generalului Qassem Soleimani.

Alina Mungiu Pippidi analizează situația din Iran și cum va fi afectată țara noastră

Politologul susține că în timp ce Europa de Vest a abordat cu mănuși problema Iran, nefiind de acord cu sancționarea statului, România e printre puținele țări din Europa care a acceptat orice decizie luată de SUA, aproape cu ochii închiși.

 „Simplu: dacă americanii sunt considerați în război cu Iranul, la fel și noi, pentru că spre deosebire de vest-europeni, foarte rezervați sau pe față critici ai politicii lui Donald Trump de asasinare a unui general iranian aflat temporar în Irak, noi ne-am repezit să ne solidarizăm fără rezerve”, este analiza făcută de Pippidi pentru România Curată.

Pippidi, despre Trump: S-a inspirat din serialul House of cards

„Dacă mai era nevoie, pentru că trebuie amintit că am fost primii din Europa care și-au instalat o bază americană de rachete operațională contra unui atac din Iran, asta pe vremea când Iranul ar fi atacat pe oricine, doar pe noi nu, și astfel ne-am pus pe harta de agresiune singuri și nesiliți de nimeni”, a mai spus analistul politic.

„Găsesc că această politică externă a fost lipsită de viziune și păguboasă, iar continuarea ei e iresponsabilă, chiar de sunt singura care o spune”, adaugă politologul.

„Politicienii noștri nu ar fi putut-o promova dacă nu erau atît de amatori și pe fond nepatriotici – iar publicul, votanții adică, atît de absenți încît să ajungă să poată avea mîine atentate în România fără să priceapă că voturile în alb date în mod ignorant la alegerile prezidențiale au dus direct aici”, mai spune Pippidi.

Alina Mungiu îl compară totodată pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, cu personajele din celebrul serial „House of cards”.

Aceasta mai spune că Trump s-ar fi inspirat din rolul președintelui Underwood care ordonase uciderea unui terorist, fără a se gândi la consecințe.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×