Senatul american va începe în curând audierile pentru suspendarea lui Donald Trump

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 19:03
Senatul american va începe în curând audierile pentru suspendarea lui Donald Trump
Senatul american va începe audierile privind suspendarea lui Donald Trump *foto: hepta.ro

Donald Trump nu are doar probleme de politică externă, după eliminarea generalului iranian Qassam Soleimani. Președintele american se află în plin proces de suspendare („impeachment”), dar pentru acest lucru este nevoie și de acordul senatului american, care are parte însă de o majoritate republicană.

Astfel, sunt șanse mici ca Donald Trump să fie suspendat, întrucât democrații trebuie să îi convingă pe republicani să își suspende președintele.

Suspendarea lui Donald Trump va ajunge în senatul american

Unul dintre senatorii republicani, Josh Hawley, a transmis o rezoluție care ar permite Senatului să refuze deschiderea audierilor privind suspendarea lui Donald Trump, întrucât camera inferioară a parlamentului american nu a trimis cererea în 25 de zile. Cu toate acestea, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, este așteptată să trimită articolul respectiv în această săptămână, ceea ce înseamnă că audierile din Senat vor începe în cel mai scurt timp, arată cei de la The Guardian.

Camera Reprezentanților a decis luna trecută că Donald Trump trebuie judecat pentru abuz de putere, întrucât există suficiente probe că ar fi condiționat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina și o primire a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

De asemenea, Trump a fost acuzat că a împiedicat anchetarea cazului, numit de analiști drept „Ukrainegate”.

Primul articol a fost adoptat cu 230 de voturi „pentru” și 197 „împotrivă”, în timp ce al doilea articol, cu 229 de voturi „pentru” la 198 „împotrivă.

Constituția Statelor Unite permite Congresului să înlăture președinții înainte ca aceștia să încheie mandatul, dacă există acuzații privind infracțiunile de „trădare, luare de mită sau alte infracțiuni importante” și sunt suficienți parlamentari care votează împotriva președintelui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×