Donald Trump, foarte calm după atacarea celor două baze americane de către Iran! ”Totul e bine”. Șeful Pentagonului spune că nu vrea război cu Iran – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 08:51
Donald Trump, foarte calm după atacarea celor două baze americane de către Iran! ”Totul e bine”. Șeful Pentagonului spune că nu vrea război cu Iran – UPDATE
Donald Trump a avut o primă reacție după atacul asupra bazelor americane ”Totul este ok”. Sursa foto: france24.com

Iranul a atacat cu rachete două baze americane din Irak, iar președintele Statelor Unite a uimit o planetă întreagă, după ce a spus foarte calm că situația este în acest moment evaluată și urmează să facă alte declarații dimineață.

UPDATE, ora 9.20: Și Mark Esper, secretarul de stat american al Apărării, șeful Pentagonului, a avut o reacție față de conflictul cu Iran.

„Noi nu căutăm să începem un război cu Iranul, dar suntem pregătiţi să încheiem unul. Ceea ce ne-ar plăcea să vedem ar fi o calmare a situaţiei”, a declarat Esper pentru CNN.


Donald Trump a avut o primă reacție după atacul asupra bazelor americane: ”Totul este ok”

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la câteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qasem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională. Șeful Casei Albe are un mesaj optimist: ”totul e bine!”.

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum. Până acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Iranul a terminat represaliile asupra Americii

În urmă cu câteva zile, când Iranul a amenințat cu represalii sângeroase asupra Americii, după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani de drone americane, președintele american Donald Trump a ripostat cu o declarație care a făcut atentă toată planeta.

Într-o postare pe twitter, Donald Trump a avertizat Iranul că Statele Unite vor răspunde disproporționat oricăror agresiuni iraniene:

„Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite; în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau ţintă aparţinând Statelor Unite, SUA vor răspunde rapid şi complet, poate într-o manieră disproporţionată. O astfel de notificare nu este necesară, dar este totuşi făcută!”, a scris liderul de la Casa Albă.

Cu acest atac asupra celor două baze americane din Irak, Iranul pare că a terminat represaliile promise după uciderea generalului Soleimani.

Șeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a afirmat că ţara sa a efectuat şi a „terminat” în cursul nopţii represalii „proporţionale”. „Nu căutăm escaladarea sau războiul”, a insistat el.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×