Doliu în Republica Moldova! Soția primului președinte moldovean, Mircea Snegur, a murit

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
23/12/2019, 19:02
Doliu în Republica Moldova! Soția primului președinte moldovean, Mircea Snegur, a murit
Soția primului președinte moldovean, Mircea Snegur, a murit. Sursa foto: cotidianul.md

Doliu în Republica Moldova, unde soția primului președinte a murit. Fosta primă doamnă Georgeta Snegur, soţia primului preşedinte Mircea Snegur, s-a stins din viaţă, după o luptă aprigă cu o boală nemilioasă.

Soția primului președinte moldovean, Mircea Snegur, a murit

Deputaţii din Parlamentul Independenţei au transmis un mesaj de condoleanţe lui Mircea Snegur, care este şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Obşteşti „Parlamentul-90”, transmite IPN.

„La ceas de grea încercare, deputații din Parlamentul Independenței sunt alături de Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova, Președinte de Onoare al Asociației Obștești „Parlamentul-90”, și exprimă sincere și profunde condoleanțe în legătură cu decesul soției sale Georgeta Snegur.

Fosta Primă Doamnă a Republicii Moldova va fi înmormântată pe 25 decembrie, de Crăciun

Soție grijulie și fidelă, mamă a doi copii de excepție, Doamna Georgeta Snegur a muncit toată viața în sfera ocrotirii sănătății, fiind de gardă și de prim ajutor la sănătatea a sute și mii de oameni simpli. Din păcate, o boală nemiloasă a răpit-o chiar pe Domnia sa de lângă cei apropiați.

Doritorii să fie alături de domnul Mircea Snegur la ora despărțirii de cea mai scumpă ființă au această posibilitate în ziua de 24 decembrie, începând cu ora 17:30, la Biserica de la Cimitirul Central din strada Armenească. Pe 25 decembrie, tot aici, începând cu orele 10:00, va fi oficiată liturghia, urmând ulterior înmormântarea. Dumnezeu să o odihnească în pace și să o aibă printre drepții Săi”, se arată în mesajul de condoleanţe”, se menţionează în mesaj.

Mircea Snegur și Georgeta Snegur au doi copii, un fiu și o fiică. Fiica, Natalia Gherman, este fosta ministră a Afacerilor Exerne și Integrării Europene și viceprim-ministră al Republicii Moldova. Mircea Snegur a fost primul președinte al Republicii Moldova, în perioada 1990–1997.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×