Doliu în presă! Victor Eskenasy, fost redactor la Radio Europa Liberă a murit. Istoricul și criticul muzical avea 69 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/11/2019, 15:05
Doliu în presă! Victor Eskenasy, fost redactor la Radio Europa Liberă a murit. Istoricul și criticul muzical avea 69 de ani
Jurnalistul Victor Eskenasy murit la vârsta de 69 de ani. Sursa foto: moldova.europalibera.org

Victor Eskenasy cunoscut pentru rubrica muzicală susținută la „Suplimentul de cultură”, dar și pentru faptul că a lucrat ca redactor la Radio Europa Liberă în anul 1988 a încetat din viață. Cunsocutul istoric medieval și arheolog avea 69 de ani.

Victor Eskenasy, critic muzical, istoric și ziarist a murit la vârsta de 69 de ani

Victor Eskenasy a avut de-a lungul vieții mai multe pasiuni fiind arheolog, istoric medieval, ziarist, scriitor, dar și critic muzical. Cunoscut în special pentru funcția de redactor la Radio Europa Liberă din 1988 Eskenasy s-a licențiat în cadrul Facultății de Istorie a Universității București. Criticul literar al ”Suplimentului de cultură” din Iași a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. Momentan nu se cunosc informații despre decesul ziaristului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cunoscutul gazetar a profesat imediat după încheierea studiilor ca arheolog medieval și ca cercetător științific la Centrul de istorie şi teorie militară unde a stat până în anul 1981. După acest an și-a schimbat profesia și s-a specializat în istoria evreilor din România, scrie radioromanialibera.org. Doi ani mai târziu a emigrat în Elveția unde a lucrat ca asistent de cercetare la Universitatea din Lausanne. În plus, Victor Eskenasy a colaborat și cu postul de radio Vocea Americii și a fost redactor la BBC în perioada 1984-1985.

Victor Eskenasy a fost redactor la Radio Europa Liberă

La Radio Europa Liberă Victor Eskenasy a fost redactor al programului „Actualitatea internațională” și a realizat mai multe emisiuni culturale muzicale. În timpul vieții a intervievat personalități naționale și internaționale printre care se numără Sergiu Celibidache și Yehudi Menuhin. La același post de radio a fost titularul unei rubrici intitulate „Cultură și politică”, rubrică care se difuza în fiecare zi de miercuri.

Ziaristul a încercat și meseria de scenarist în anul 1997 când a realizat și a prezentat serialul „Notațiile muzicale din Jurnalul lui Mihail Sebastian”. Acest serial era difuzat tot la radio, dar în cadrul emisiunii ”Univers Cultural”.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×