Doliu în presă! Victor Eskenasy, fost redactor la Radio Europa Liberă a murit. Istoricul și criticul muzical avea 69 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/11/2019, 15:05
Doliu în presă! Victor Eskenasy, fost redactor la Radio Europa Liberă a murit. Istoricul și criticul muzical avea 69 de ani
Jurnalistul Victor Eskenasy murit la vârsta de 69 de ani. Sursa foto: moldova.europalibera.org

Victor Eskenasy cunoscut pentru rubrica muzicală susținută la „Suplimentul de cultură”, dar și pentru faptul că a lucrat ca redactor la Radio Europa Liberă în anul 1988 a încetat din viață. Cunsocutul istoric medieval și arheolog avea 69 de ani.

Victor Eskenasy, critic muzical, istoric și ziarist a murit la vârsta de 69 de ani

Victor Eskenasy a avut de-a lungul vieții mai multe pasiuni fiind arheolog, istoric medieval, ziarist, scriitor, dar și critic muzical. Cunoscut în special pentru funcția de redactor la Radio Europa Liberă din 1988 Eskenasy s-a licențiat în cadrul Facultății de Istorie a Universității București. Criticul literar al ”Suplimentului de cultură” din Iași a încetat din viață la vârsta de 69 de ani. Momentan nu se cunosc informații despre decesul ziaristului.

Cunoscutul gazetar a profesat imediat după încheierea studiilor ca arheolog medieval și ca cercetător științific la Centrul de istorie şi teorie militară unde a stat până în anul 1981. După acest an și-a schimbat profesia și s-a specializat în istoria evreilor din România, scrie radioromanialibera.org. Doi ani mai târziu a emigrat în Elveția unde a lucrat ca asistent de cercetare la Universitatea din Lausanne. În plus, Victor Eskenasy a colaborat și cu postul de radio Vocea Americii și a fost redactor la BBC în perioada 1984-1985.

Victor Eskenasy a fost redactor la Radio Europa Liberă

La Radio Europa Liberă Victor Eskenasy a fost redactor al programului „Actualitatea internațională” și a realizat mai multe emisiuni culturale muzicale. În timpul vieții a intervievat personalități naționale și internaționale printre care se numără Sergiu Celibidache și Yehudi Menuhin. La același post de radio a fost titularul unei rubrici intitulate „Cultură și politică”, rubrică care se difuza în fiecare zi de miercuri.

Ziaristul a încercat și meseria de scenarist în anul 1997 când a realizat și a prezentat serialul „Notațiile muzicale din Jurnalul lui Mihail Sebastian”. Acest serial era difuzat tot la radio, dar în cadrul emisiunii ”Univers Cultural”.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×