Doliu în muzica populară românească! A murit Elena Ionescu Cojocaru

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 17:19
Doliu în muzica populară românească! A murit Elena Ionescu Cojocaru
A murit Elena Ionescu Cojocaru!

Din păcate, cântăreața Elena Ionescu Cojocaru s-a stins din viață la 68 de ani. Problemele cardiace și-au spus cuvântul. Artista este acum plânsă de mulți prieteni, familie, dar nu în ultimul rând  de foștii elevi ai dânsei.

Aceasta a coordonat și înființat grupurile pentru elevi„Altiţe dobrogene” şi „Fiii Dobrogei”. Elena Ionescu Cojocaru a fost profesoară de muzică, dar și solistă de muzică tradițional românească. Mesajele lăsate în urma ei au fost de-a dreptul sfâșietore.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Elena Ionescu Cojocaru a murit!

Artista muzicii populare românești s-a stins din viață astăzi, 9 decembrie 2018, în urma unor probleme cardiace. Elevii săi își exprimă condoleanțele și părerile de rău ale acestei tragedii. „Dumnezeu să o odihnească pe cea care ne-a îndrumat pașii pe acest drum al muzicii populare!

Un om bun, un profesor excelent, o mamă pentru toți elevii ei! Drum lin printre stele, doamna profesoară Elena Ionescu Cojocaru! Regrete eterne! Dumnezeu să o odihnească in pace”, a fost mesajul unei foste eleve a Elenei Ionescu Cojocaru.

Mesaje emoționante pentru Elena Ionescu Cojocaru

Centrul Cultural Județean din Constanța Teodor T. Burada și-au exprimat cuvintele îndurerate de decesul lenei Ionescu Cojocaru. „Cu adâncă durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a celei care a slujit cântecul popular pentru care și-a dedicat toată viața. Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Secția Canto –

MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secției de Muzică din cadrul Universității din Brașov, Elena Cojocaru și-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experiență în formarea și pregătirea cursanților, interpreți ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în țară cât și în străinătate. Este fondator principal al ansamblului „Fiii Dobrogei”, care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean. Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară și un profesor deosebit, foarte iubit și apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!”

Închide ×