Doina Cernea a murit! Muzica populară românească este acum în doliu

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
05/11/2018, 15:26
Doina Cernea a murit! Muzica populară românească este acum în doliu
Fotografie în care se află Doina Cernea, cea care a încetat din viață și a lăsat muzica populară în doliu

Doina Cernea a murit la 67 de ani! Muzica populară românească este acum în doliu, căci a mai pierdut încă o voce de aur. Cântăreața, care mai este cunoscută și drept Doina Cernea de la Giurgiu, a încetat din viață pe data de 3 noiembrie, după ce a tot luptat cu o boală grea, care, în cele din urmă, a învins-o. Cel care a anunțat trecerea în neființă a fost promotorul folclorului local, Ilie Klement. ”A căzut cortina! Folclorul muntenesc este mai sarac cu o stea… Interpreta DOINA CERNEA a plecat în ultimul turneu artistic fără întoarcere, după o lungă şi grea suferință! A lăsat în urma ei un repertoriu autentic, o colecție impresionantă de costume şi multe amintiri frumoase…!”, a scris promotorul folclorului local pe contul său de socializare.

În urma aflării veștii dureroase, zeci de artiști și-au așternut regretele și condoleanțele plecării artistei. Printre ei se află și Silvana Rîciu, Polina Gheorghe și Vasilica Tonu. Cea dintâi a publicat și ea un mesaj în amintirea a ceea ce a fost cântăreața de la Giurgiu. ”Am aflat cu tristețe că a murit încă o interpretă de muzică populară, Doina cernea de la Giurgiu…După o lungă perioadă și grea de suferință…”, a spus cântăreața de muzică populară.

Doina Cernea a murit! Muzica populară este în doliu! ”Să îi aprindeți o lumânare, că ea, săraca, nu avea familie”

Doina Cernea a murit
Fotografie în care este Doina Cernea, în cadrul unei emisiuni

În continuarea mesajului său, Silvana a îndemnat oamenii să meargă să-i aprindă o lumânare. ”O cunosc de mulți ani, venea des în emisiunile mele…Dumnezeu s-o odihnească în pace! Mergeți, dragi interpreți, să îi duceți o floare și să îi aprindeți o lumânare la catedrala din centrul orașului Giurgiu că ea săraca nu avea familie…” a scris interpreta de muzică populară, Silvana Rîciu. O altă colegă de breaslă a transmis gânduri spre familia, dar și spre fanii cântăreței. ”Doina Cernea ne-a lăsat cântecele, amintirile și a plecat într-o lume mai bună! Drum lin către stele, suflet blând și cald”, a transmis Vasilica Tonu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×