Doliu în muzica uşoară din România. A murit creatorul şlagărului „Hai vino iar în gara noastră mică”

Razvan Nicolae   
în Hotnews
23/07/2017, 00:01
Doliu în muzica uşoară din România. A murit creatorul şlagărului „Hai vino iar în gara noastră mică”

Muzica uşoară românească este în doliu după ce Dumitru Lupu a decedat la vârsta de 65 de ani. Anunţul a fost făcut pe contul de Facebook al soţiei acestuia, cântăreaţa Ileana Şipoteanu. Mesajul postat a strâns imediat sute de mesaje de condoleanţe, vestea decesului a venit exact în ziua în care artista împlinea 50 de ani.

Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu şi a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, secţa canto. Între 1982 şi 1990 a fost dirijor al orchestrei teatrului Al. Davila din Piteşti, aceeaşi funcţie a deţinut-o între 1990 şi 2004 la Teatrul Fantasio din Constanţa. Compozitorul a fost iniţiatorul Festivalului „Mamaia copiilor”.

Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobanţu); ”Ce mult te-am iubit” (text: Mala Bărbulescu, interpretă: Ileana Şipoteanu); ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordăchioaie); „Romantică femeie” (text: Elena Raileanu, interpretă: Ileana Şipoteanu).

Din 2004 era profesor la Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. Corpul neînsufleţit al compozitorului va fi depus la Casa Mortuară Niculescu, de la Cimitirul Central din Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×