Doliu în muzică! Hal Blaine, legendarul cântăreț, a murit! A colaborat cu Frank Sinatra și Elvis Presley

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 10:34
Doliu în muzică! Hal Blaine, legendarul cântăreț, a murit! A colaborat cu Frank Sinatra și Elvis Presley GALERIE FOTO
A murit bateristul de geniu Hal Blaine

Lumea muzicii este din nou în doliu, după trecerea în neființă a cunoscutului baterist Hal Blaine! Legenda muzicii americane, care a cântat cu Frank Sinatra și Elvis Presley, a decedat la vârsta de 90 de ani! Decesul acestuia a fost a fost anunțat de familia sa pe Facebook.

Toboșarul Hal Blaine a decedat la vârsta de 90 de ani

Muzicianul Hal Blaine și-a pus amprenta muzicală asupra a sute de piese celebre din anii 1960 şi 1970 alături de grupul de elită Wrecking Crew. Blaine a participat la peste 35.000 de sesiuni de înregistrare, inclusiv pentru 6.000 de single-uri.

„Tobele lui Blaine se regăsesc în Hot 100, de regulă, aproape de top”, scria Dennis Diken într-un număr din 2017 al revistei Modern Drummer. Clăparul Don Randi, coleg al lui Blaine în Wrecking Crew, a declarat pentru Variety că „el a fost un trend setter în ceea ce priveşte tobele din rock ‘n’ roll”.

Hal Blaine a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000

Hal Blaine a lucrat pentru majoritatea producţiilor „Wall of Sound” ale lui Phil Spector, între care „Be My Baby” (Ronettes). El a participat la înregistrările pentru multe dintre albumele Beach Boys, inclusiv „Pet Sounds” (1966), şi pentru single-ul „Good Vibrations” (1966).

Blaine poate fi ascultat în piese precum „He’s a Rebel” (Crystals), „Mr. Tambourine Man” (Byrds), „Strangers in the Night” (Frank Sinatra), „Mrs. Robinson” şi „Bridge Over Troubled Water” (Simon & Garfunkel), „Aquarius/ Let the Sunshine in” (5th Dimension), „Close to You” (The Carpenters) şi „The Way We Were” (Barbra Straisand).

Unul dintre cei mai adaptabili percuţionişti de studio, el a colaborat şi cu Elvis Presley (pentru albume şi muzică de film), Sam Cooke, Dean Martin, Nancy Sinatra, The Monkees, The Mamas & The Papas, Cher, John Denver şi Steely Dan, între alţii.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2000, Hal Blaine poate fi auzit şi pe alte piese celebre, precum „He’s a Rebel” (The Crystals), „The Way We Were” (Barbra Streisand) şi „Strangers in the Night” (Frank Sinatra).

Toboșarul american, prezent pe fiecare album premiat cu Grammy la categoria „Înregistrarea anului” între 1966 şi 1971, a fost recompensat şi cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră, în anul 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×