Doliu în lumea telenovelelor! A murit Silvio Horta, creatorul serialului „Ugly Betty”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 08:55
Doliu în lumea telenovelelor! A murit Silvio Horta, creatorul serialului „Ugly Betty” GALERIE FOTO
Silvio Horta a fost găsit mort în Miami, SUA. Sursa foto - facebook

Doliu în lumea telenovelelor! Actorul Silvio Horta, creator al serialului „Ugly Betty”, versiunea americană a telenovelei Betty cea Urâtă, a fost găsit fără viaţă într-un motel din Miami, după ce, aparent, s-a împuşcat. Presa din Statele Unite ale Americii a fost prima care a scris despre moartea acestuia.

Doliu în lumea telenovelelor!

Silvio Horta avea 45 de ani. Decesul lui a fost confirmat de un reprezentant, însă detalii oficiale privind cauza nu au fost transmise deocamdată. Se așteaptă ca familia actorului să își dea mai întâi acceptul.

Versiunea americană a serialului de comedie „Betty cea urâtă/ Yo soy Betty, la fea” a avut-o în rol principal pe America Ferrera. „Ugly Betty” a avut patru sezoane la ABC, fiind difuzată din 2006 până în 2010.

A murit Silvio Horta, creatorul serialului „Ugly Betty”

Horta a fost showrunner şi a condus echipa de scenarişti a adaptării telenovelei columbiene. „Talentul şi creativitatea lui mi-au adus mie şi multor altora bucurie şi lumină”, a scris Ferrera pe Instagram.

Serialul lui Horta a fost recompensat cu două Globuri de Aur. Vă reamintim că telenovela originală a fost creată în 1999 de Fernando Gaitan şi a fost difuzată până în 2001, fiind una de real succes. Aceasta a prins foarte bine și la publicul din România.

În urmă cu mai mulți ani, Silvio Horta, creatorul personajului Betty se declara foarte încântat de faptul că celebra Shakira a acceptat să joace în serialul său.

„I-am făcut de multe ori această propunere Shakirei, noi mereu ne-am dorit să lucrăm cu ea.

Este o figură reprezentativă a latinităţii şi ne-am gândit că prezenţa ei în film ar fi de bun augur”, declara atunci Silvio Horta.

Acesta s-a născut în Miami, într-o familie cubaneză, şi a urmat cursurile de film de la NYU. A jucat în „Urban Legend” (1998) şi, cel mai recent, a colaborat cu Mary J. Blidge, în 2018, la un proiect propus Fox.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×