Doliu în lumea muzicii rock! A murit chitaristul Derek Jones. Avea doar 35 de ani

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
23/04/2020, 16:02
Doliu în lumea muzicii rock! A murit chitaristul Derek Jones. Avea doar 35 de ani
Derek Jones, chitaristul trupei Falling in Reverse, a murit la 35 de ani. Sursa foto: NME.com

O veste tristă a căzut ca un fulger asupra întregii suflări a lumii rockului, întrucât s-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați reprezentanți ai noului val. Este vorba despre Derek Jones, component al trupei post-hardcore Falling in Reverse, cunoscută în special datorită melodiei „The Drug in Me is You”, de pe albumul cu același nume, lansat în 2011.

A murit chitaristul Derek Jonesc, membru al trupei Fallin in Reverse

În vârstă de doar 35 de ani, acesta s-a stins din viață în cursul zilei de marți, 21 aprilie, în locuința sa din Los Angeles, Statele Unite ale Americii, anunțul fiind făcut de Ronnie Radke, solistul formației, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare.

Nu voi uita niciodată când m-ai scos din închisoare cu vechea ta mașină de turneu și mi-ai spus că e momentul să înființăm împreună Falling in Reverse. Spiritul tău va fi veșnic viu  prin muzica pe care o voi scriu pentru tot restul vieții mele. Odihnește-te în pace, Derek Jones. Inima mea e frântă”, a scris artistul pe contul său de Instagram.

Potrivit unor surse oficiale citate de presa de peste ocean, în acest moment nu este cunoscută cauza exactă a decesului. Oamenii legii au demarat, însă, o anchetă ce urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Trupa Falling in Reverse a fost fondată în 2008 de Derek Jones și Ronnie Radke, care se aflau la acea vreme în închisoare. Din formație mai fac parte Nick Rich, Gilbert Catalano și Anthony Avila. Primul lor album de studio, „The Drug in Me is You”, lansat trei ani mai târziu, s-a bucurat de un real succes în rândul fanilor genului post-hardcore.

Chitaristul japonez Ryo Kawasaki, compozitor şi inventator al sintetizatorului de chitară, a murit la vârsta de 73 de ani

Din păcate, nu este singura veste care i-a întristat pe iubitorii muzicii rock din toate colțurile lumii, pentru că recent s-a stins din viață Ryo Kawasaki, chitarist, compozitor și inventator al sintetizatorului de chitară.

În vârstă de 73 de ani, acesta a fost găsit fără suflare în locuința sa din Talinn Estonia, țară pe care o considera a doua sa casă, cauzele decesului fiind în continuare incerte.

Născut în Tokyo, în 1947, Kawasaki a descoperit muzica la o vârstă fragedă. A fost mai întâi atras de jazz şi muzica electronică, iar mai apoi și-a găsit nișa în zona computerelor.

Este recunoscut pentru contribuţia la dezvoltarea unor tehnici specifice jazzului fusion, dar şi pentru munca sa în zona comună a muzicii şi tehnologiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×