Doliu în muzică. A murit solistul trupei The Cars, Ric Okasec

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
16/09/2019, 12:26
Doliu în muzică. A murit solistul trupei The Cars, Ric Okasec
A murit Ric Okasec, solistul trupei The Cars. Sursa foto: theguardian.com

O nouă veste tristă a căzut ca un trăsnet peste întreaga lume a muzicii. S-a stins din viață Ric Okasec, solistul The Cars, una dintre cele mai îndrăgite trupe pop- rock din toate timpurile. Muzicianul în vârstă de 75 de ani a fost găsit fără suflare în apartamentul său din New York. Alertate de membrii familiei după ce artistul nu a mai luat legătura cu aceștia, autoritățile au constatat decesul.

A murit Rick Okasec, solistul trupei The Cars

La scurt după ce informația a devenit oficială, rețelele de socializare ale starului pop-rock au fost asaltate cu reacții din partea fanilor din întreaga lume. Șocați de dispariția bruscă a artistului, în condițiile în care nu părea să aibă probleme de sănătate, internauții au transmis condoleanțe și mesaje de încurajare familiei îndurerate.

În momentul de față, cauza morții nu este cunoscută, însă autortiățile au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs decesul unuia dintre cei mai apreciați artiști ai scenei din Statele Unite ale Americii și nu numai.

Trupa The Cars, un fenomen al anilor 70

Considerat unul dintre pionierii mişcării new wave, grupul The Cars a fost format la jumătatea anilor 1970, în Boston, de Ocasek şi Benjamin Orr, care se cunoșteau din liceu. Folosindu-se de chitare şi sintetizator, ei au compus de-a lungul timpului numeroase piese care au făcut istorie, precum „Just What I Needed”, „Magic”, „My Best Friend’s Girl” şi „Good Times Roll”.

Odată cu destrămarea trupei, la finalul anilor 1980, Ocasek a început o carieră solo şi a colaborat din postura de producător cu artişti ca Weezer, Bad Religion şi No Doubt. Orr a murit în anul 2000, din cauza unui cancer la pancreas, iar ceilalţi membri ai The Cars au reformat grupul în 2011, pentru a lansa ultimul album, fiind incluși ulterior în Rock and Roll Hall of Fame.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×