Doliu în lumea filmului! Actrița Shirley Douglas a murit de pneumonie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
06/04/2020, 10:29
Doliu în lumea filmului! Actrița Shirley Douglas a murit de pneumonie
A murit Shirley Douglas, mama actorului Kiefer Sutherland. Sursa foto: Toronto Star

În plină epidemie de coronavirus, o nouă veste tristă a căzut ca un trăsnet asupra întregii suflări a filmului de la Hollywood. S-a stins din viață una dintre cele mai cunoscute actrițe și activiste din Statele Unite ale Americii și Canada, în urma unei forme grave de pneumonie.

A murit Shirley Douglas, mama actorului Kiefer Sutherland

Este vorba despre Shirley Douglas, cunoscută pentru rolurile jucate în producții ale unor mari regizori precum  Stanley Kubrick şi David Cronenberg. De asemenea, a fost implicată activ în viața societății civile, militând pentru apărarea drepturilor civile, dar și a sistemului public de sănătate.

În vârstă de 86 de ani, aceasta a trecut în neființă duminică dimineață, anunțul fiind făcut chiar de fiul său, marele actor Kiefer Sutherland. Cauza decesului nu este COVID-19, boala infecțioasă provocată de noul tip de coronavirus.

Mama mea a fost o femeie extraordinară care a dus o viaţă extraordinară. Din păcate, a avut probleme de sănătate de mai mult timp, iar noi, familia, ştiam că această zi va veni”, a declarat Sutherland.

Shirley Douglas a jucat în filme celebre și s-a implicat activ în diverse cauze umanitare

Născută pe 2 aprilie 1934 în oraşul Weyburn din provincia Saskatchewan, Canada, Shirley a fost una dintre cele mai iubite actrițe și personalități ale vieții publice din SUA și statul natal.

De-a lungul celor peste patru decenii de carieră a colaborat cu numeroşi regizori precum Stanley Kubrick în „Lolita” şi David Cronenberg în „Dead Ringers”. Totodată, pentru rolul din „Shadow Lake”(1999), Douglas a fost distinsă cu premiul Gemini.

În 1965, s-a căsătorit cu actorul canadian Donald Sutherland, căruia i-a dăruit doi copii,  gemenii Rachel şi Kiefer. Ulterior, cei doi au divorțat. Actrția mai are are un fiu, Thomas, dintr-un mariaj anterior. În urmă cu câțiva ani s-a retras din activitate, pe fondul problemelor de sănătate care o măcinau.

De-a lungul vieţii, Shirley Douglas s-a implicat în mai multe cauze umanitare. A militat, printre altele, pentru salvarea sistemului public de sănătate din Canada, înfiinţat chiar de tatăl său, Tommy Douglas.

Totodată, actrița a susținut activ mişcarea pentru drepturi civile şi Panterele Negre din Statele Unite. Vestea trecerii sale în neființă a stârnit nenumărate reacții din partea celor care au cunoscut-o și apreciat-o pentru întreaga activitate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×