Doliu în lumea filmului! Actorul Andrew Jack, cunoscut pentru rolul din Star Wars, a murit de coronavirus

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 20:33
Doliu în lumea filmului! Actorul Andrew Jack, cunoscut pentru rolul din Star Wars, a murit de coronavirus
A murit actorul Andrew Jack, cunoscut pentru rolul din Star Wars. Sursa foto: cnn.com

Din păcate, noul coronavirus a ucis unul dintre cei mai îndrăgiți actori din universul Star Wars. Este vorba despre Andrew Jack, cel care i-a dat viață ofițerului Caluan Ematt, unul dintre liderii Rezistenţei, atât în Trezirea Forţei (2015), cât şi în Ultimii Jedi (2017). În vârstă de 76 de ani, acesta s-a stins într-un spital din Statele Unite ale Americii, unde fusese internat după confirmarea cruntului diagnostic: COVID-19.

A murit actorul Andrew Jack. Mesaje emoționante ale fanilor săi

Anunțul a fost făcut de agentul său, Jill McCullough, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. „A murit marți dimineață din cauza coronavirusului. Andrew locuia într-o casă plutitoare și ducea o viață independentă, dar era îndrăgostit lulea de soția lui”, a transmis acesta, iar reacțiile fanilor nu au întârziat să apară.

Nu-mi vine să cred, ce veste îngrozitoare”, „Rămas bun, Caluan Ematt, Forța fie cu tine”, „A fost un actor extraordinar, nu îl vom uita niciodată” sau „Drum bun, generale. Când te vei întâlni cu Chewie, spune-i că ne e dor de el”, sunt doar câteva dintre comentariile fanilor celebrei serii de filme space opera.

Soția nu i-a putut fi alături pe ultimul drum

Potrivit presei de peste ocean, îndrăgitul actor ar fi suferit de diabet și afecțiuni cardiace. Un amănunt cu adevărat dureros este acela că soția sa nu a putut lua parte la ceremonia funerară, întrucât se afla în carantină în Australia, fiind la rândul său suspectă de coronavirus.

De asemenea, Andrew Jack a colaborat ca profesor de dicție cu mai multe staruri din SUA, în ultimele săptămâni lucrând chiar cu noul Batman, Robert Pattinson. Filmările au fost oprite, însă, luna trecută, din cauza pandemiei de COVID-19. Fiind un maestru al dialectelor chinezești și japoneze, Jack a lucrat de-a lungul timpului cu nume sonore din Cetatea Filmului precum Viggo Mortensen, Christian Bale sau Robert Downey, Jr.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×