Doliu în lumea filmului! A murit actrița Nadja Regin, din seria James Bond

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
08/04/2019, 15:17
Doliu în lumea filmului! A murit actrița Nadja Regin, din seria James Bond GALERIE FOTO
Actrița Nadja Regin din seria James Bond a murit

Fanii seriei de filme James Bond sunt în doliu, după ce celebra actriță Nadja Regin a murit la vârsta de 87 de ani. Ea era cunoscută din filmele „Goldfinger” și „From Russia with Love” ale renumitei serii cu agentul 007 . Este cel de-al doilea caz de deces al unei actrițe din această serie în decurs de o săptămână, după moartea Taniei Mallet.

Cine a fost Nadja Regin

Nadja Regin era una dintre așa-numitele „fete Bond” și a fermecat fanii filmului cu frumusețea sa. Pe numele său real Nadja Poderegin, ea era de origine sârbă și a cunoscut succesul cinematografic în anii 60, odată cu apariția filmului Goldfinger.

Nadja a interpretat rolul dansatoarei Bonita în filmul care l-a avut pe Sean Connery în rolul lui James Bond și a dezvăluit, într-unul dintre interviurile acordate în timpul vieții, că a avut rețineri în a accepta acel rol. Ea mai jucase în pelicula „From Russia with Love”, unde o interpretase pe amanta spionului britanic Kerim Bey.

Nadja Regin a făcut senzație în rolul dansatoarei Bonita, din filmul „James Bond – Goldfinger”

Ce spunea actrița despre rolurile sale din seria James Bond

„Ca să fiu sinceră, la început mi-a fost jenă să accept roluri atât de mărunte. Însă, când am văzut că și Regina a avut un rol minor de fată Bond (în ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra), m-am gândit că dacă e suficient de bun pentru Majestatea Sa, nu ar trebui să fiu jenată”, mărturisea actrița, în urmă cu ceva vreme.

Nadja a mai avut roluri și în filme și seriale pentru televiziune, printre care „The Avengers”, „Danger Man” sau „The Saint and Dixon of Dock Green”. În anii 70, ea a lucrat pentru producătorii de film Rank Films sau Hammer Films, unde selecta scenarii.

În ultima parte a vieții, actrița se dedicase scrisului. Romanul ei, „Victima și Proștii” fusese publicat cu numele său real Nadja Poderegin. De asemenea, ea a mai publicat și o poveste pentru copii și se apucase să își scrie memoriile. Producătorii celebrei serii 007 au fost cei care au dat vestea morții actriței, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Suntem foarte triști să aflăm că Nadja Regin a murit la vârsta de 87 de ani. Gândurile noastre merg alături de familia și prietenii ei în aceste momente triste”, au scris aceștia pe rețeaua de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×