Doliu în lumea academică din România. A încetat din viață un cunoscut profesor universitar

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 19:34
Doliu în lumea academică din România. A încetat din viață un cunoscut profesor universitar
A murit profesorul universitar Șiviu Țeghiu. Sursa foto: pressalert.ro

O veste tristă a căzut ca un trăsnet peste întreaga suflare a lumii academice din țara noastră, întrucât s-a stins din viață Liviu Țeghiu, un cunoscut profesor universitar din Timișoara. În vârstă de 71 de ani, acesta a trecut la cele veșnice joi dimineață, în urma unei crize cardiace.

Exigent, dar cu foarte mult umor, profesorul Liviu Țeghiu s-a bucurat mereu de aprecierea studenților

De-a lungul prestigioasei sale cariere, a îndrumat destinul a mii de studenți din cadrul Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara. Problemele de sănătate l-au forțat, însă, să se retragă în 2009, după mai bine de 35 de ani de activitate.

Trebuie spus că profesorul a făcut parte dintr-o generație remarcabilă de intelectuali bănățeni, contribuind decisiv la propulsarea Timișoarei în topul celor mai bune centre universitare din țara noastră. Chiar dacă obișnuia să fie exigent cu studenții săi, Prof. univ. dr. Liviu Țeghiu se bucura de aprecierea și respectul acestora, grație umorului fin de care dădea dovadă.

Radu Tudor, în lacrimi după moartea profesorului Liviu Țeghiu

Vestea morții unora dintre cei mai apreciați profesori universitari din mediul academic bănățean și nu numai, l-a marcat și pe Radu Tudor, îndrăgitul jurnalist al Antenei 3 transmițând un mesaj emoționant prin intermediul rețelelor de socializare.

A picat ca un trăznet o veste atât de rea. Un om bun, plin de calități, preocupat veșnic de educație și bună dispoziție, o combinație umană atât de rară. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!”, a scris acesta pe contul său de Facebook, iar postarea sa a stârnit numeroase reacții din partea celor care îi urmăresc activitatea.

De remarcat că Liviu Țeghiu a cochetat și cu jurnalismul, îndrumând de-a lungul carierei sale mii de studenți din acest domeniu. De altfel, întrebat într-un interviu acordat recent dacă tinerii gazetari îi erau mai aproape de suflet decât filologii, profesorul a răspuns diplomatic, în stilul caracteristic.

Nu e bine să ai simpatii, căci atunci ai şi antipatii. Trebuie să mergi la toţi cu aceeaşi plăcere. E ca şi când ai avea doi sau trei copii. Îl iubeşti pe unul mai mult ca pe celălalt?

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×