Aurel Ardelean, profesor universitar doctor, a murit în a doua zi de Crăciun

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/12/2018, 18:43
Aurel Ardelean, profesor universitar doctor, a murit în a doua zi de Crăciun
Aurel Ardelean, profesor doctor, a murit azi!

Din păcate, Aurel Ardelean s-a stins astăzi din viață. Bărbatul avea 79 de ani și era profesor universitar doctor la secția de Hematologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, București. Profesorul Aurel Ardelean a fost internat încă de pe data de 9 decembrie la Spitalul Clinic Județean din Arad, acuzând probleme serioase de sănătate.

Din nefericire, investigațiile nu arătau nicio îmbunătățire a acestuia. Medicii din Arad au decis ă-l trimită de urgență la București, cu elicopterul, la doar o zi de la internare.

Aurel Ardelean, profesor doctor, s-a stins din viață în a doua zi de Crăciun!

Profesorul universitar doctor a murit azi, în a doua zi de Crăciun. Starea sa de sănătate se arăta foarte prostă, conform medicilor. Pe 9 decembrie se afla la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar mai apoi, pe 10 decembrie, medicii au decis să îl transporte cu elicopterul la un spital din București. În Capitală, Aurel Ardelean a fost internat la secția de Hematologie a Institutului Clinid din Fundeni. Aurel Ardelean s-a stins după o luptă de mai bine de două săptămâni. Profesorul universitar doctor s-a născut la 4 iulie 1929 la Chișieru Criș. Acesta a studiat la Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca.

 Aurel Ardelean a decedat, după o luptă de două săptămâni cu problemele de sănătate!
Aurel Ardelean a decedat, după o luptă de două săptămâni cu problemele de sănătate!

A fost cadru didactic şi inspector de specialitate în învăţământul preuniversitar, iar imediat după revoluţie – în 1990 – a înfiinţat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, având un rol decisiv în dezvoltarea învăţământului superior arădean. A condus UVVG în calitate de rector timp de 19 ani (1993-2012), iar de şase ani era preşedintele instituţiei de învăţământ. Aurel Ardelean a avut o perioadă în care s-a implicat şi în politică, în legislatura 2004-2008 fiind senator PRM în Parlamentul României. Ulterior s-a înregimentat în PNL, fiind consilier judeţean începând din anul 2012.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×