Medicii pleacă din țară, iar Christian Ciubotărescu trăiește izolat pentru a-i trata pe românii pe care-i mai știe doar Dumnezeu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 14:59
Medicii pleacă din țară, iar Christian Ciubotărescu trăiește izolat pentru a-i trata pe românii pe care-i mai știe doar Dumnezeu
Christian Ciubotărescu, medicul românilor uitați de lume

Christian Ciubotărescu, medic născut în București, care trăiește izolat de lume în comuna Gârdea de Sus, Alba. Acolo, în locul ascuns în inima Apusenilor, unde doar pajiștile acoperă pământul, poți vedea doar un om plin de bagaje, care umblă din casă în casă, doctorul Christian Ciubotărescu, potrivit știrileprotv.ro. Iar, cum drumurile sunt proaste, medicul trbeuie să ia la pas tot locul zilnic pentru a-și vizita pacienții în nevoie. Vorbește cu oamenii cu respect, răbdare, iar, drept recunoștință, oamenii îl iubesc și-l omenesc cu ce pot.

Cât despre medicii care au hotărât să plece din țară, nimic de condamnat. Conform unei statistici întocmite de Colegiul Medicilor din România, numărul de solicitări depuse de personalul sanitar care ar vrea să profeseze în afara României este îngrijorător. Însă, câștigurile salariale nu reprezintă singurul motiv pentru care aceștia aleg să-și facă bagajele. ”Migrația are două capete: unul este despre ce câștigă omul, ceea ce dobândește migrând în altă parte, iar celălalt este despre ceea ce pierde plecând.

Christian Ciubotărescu rămâne, în timp ce medicii pleacă din țară!

cristian ciubotarescu ramane in timp ce alti medici pleaca
Christian Ciubotărescu a terminat facultatea de medicină imediat după Revoluție

 

Nu câștigurile materiale sunt pe primul loc în ceea ce privește motivarea de a migra, ci și posibilitatea de creștere în profesie, respectul, poziția socială a medicului în societate, o concordanță între visurile tânărului medic, care atunci când a intrat la facultate și-a dorit să facă ceva, și ceea ce a obținut după ce și-a terminat studiile“, a explicat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor.

cristian ciubotarescu ramane in timp ce alti medici pleaca
Christian Ciubotărescu, în timp ce trata un pacient din inima Apusenilor

De altfel, condițiile de muncă sunt foarte importante. ”Este foarte important să existe și condiții în care medicii să lucreze, astfel că e necesară modernizarea unităților, pentru ca aceștia să-și poată realiza meseria și să renunțe la a se mai uita la spitalele din afara țării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×