Doliu în cinematografie. Actorul Glyn Houston a murit. Pentru ce era cunoscut

Doliu în cinematografie. Actorul Glyn Houston a murit. Pentru ce era cunoscut GALERIE FOTO
A murit actorul Glyn Houston

Doliu în cinematografie, după moartea actorului galez Glyn Houston! Vedeta a murit la venerabila vârstă de 93 de ani, după o carieră de mai bine de 60 de ani. Glyn Houston a jucat în peste 80 de filme, dar a jucat şi în piese de teatru. De asemenea, s-a făcut remarcat în serialul „Keep it in the family”.

Actorul Glyn Houston a murit la vârsta de 93 de ani

Actorul a luptat în cel de-al doilea război mondial, apoi a făcut pentru o perioadă stand-up comedy. Actorul galez Glyn Houston a devenit cunoscut în 1950. Atunci a jucat în „Turn the Key Softly”, în rolul iubitului  personajului jucat de Joan Collins. A lucrat alături de actori ca Clark Gable, Alan Ladd şi Lana Turner.

Dean Powell, care l-a ajutat să îşi scrie memoriile, este cel care a făcut și tristul anunț legat de moartea cunoscutului actor, pe care Powell l-a cracterizat în trecut ca fiind „un adevărat gentilom”.

A murit actorul Glyn Houston
A murit actorul Glyn Houston

Tristul anunț a fost făcut de Dean Powell, cel care i-a scris memoriile regretatului actor

A fost prieten apropiat al actorilor galezi Richard Burton şi Stanley Baker. În 2008, a primit un trofeu special BAFTA. Glyn Houston a crescut în Tonypandy și a avut două fiice cu Shirley Lawrence, cu care s-a căsătorit în anul 1956.

Soția sa, Shirley Lawrence, este tot actriță. S-a născut pe data de 8 august 1935 în Marea Britanie. A jucat în filme precum ”Satelit pe cer” (1956) și ”Ușa secretă” (1964).

Glyn Houston era fratele mai mic al lui Donald Houston, un alt actor foarte cunoscut din filmele ”Laguna albastră” (1949) și ”Fugi pentru banii tăi” (1949).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×