Doliu în cinematografie! A murit Alvin Sargent, scenaristul seriei Spider Man

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/05/2019, 13:47
Doliu în cinematografie! A murit Alvin Sargent, scenaristul seriei Spider Man GALERIE FOTO
Alvin Sargent, scenaristul seriei Spider Man, a murit Sursa Foto: Google

Scenaristul Alvin Sargent a murit la vârsta de 92 de ani. Acesta a devenit celebru odată cu filmele din seria „Omul Păianjen”.  Ce planuri avea acesta în adolescență? Nu și-a dorit, de fapt, să devină scenarist.

Scenaristul seriei Spider Man, Alvin Sargent, a murit

Vedeta de la Hollywood a reușit să câștige două Oscaruri de-a lungul carierei, alături de trofeele de renume primite pentru filmele „Julia”, de Fred Zinnemann, din 1977, dar si pentru „Oameni obisnuiti/ Ordinary People”, de Robert Redford, din 1980.

„Pasiunea mea era să scriu. Eu obișnuisem să scriu. Și am început să scriu dialoguri, să scriu oameni care vorbesc unul cu celălalt … Nu mi-a fost niciodată de gând să fiu scenarist sau scriitor sau altceva de fapt nu am avut niciodată un plan. N-am avut niciodată un vis. Lucrurile au venit la mine.”

Alvin Sargent, scenaristul seriei Spider Man, a murit
Alvin Sargent, scenaristul seriei Spider Man, a murit
Sursa Foto: Google

Viața lui Alvin Sargent

Alvin s-a născut pe data de 27 aprilie, în anul 1972 și a venit din Philadelphia în timpul epocii Depresiunii. Issac Supowitz a fost tatăl său ce s-a sinucis la vârsta de 43 de ani, lăsându-l singur pe parcursul copilăriei. Sargent nu a terminat niciodată liceul, dar a ales să se alăture Marinei, loc în care a slujit timp de trei ani, până spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial, pentru a-și câștiga diploma de liceu. „Nu era vorba de eroism. Era vorba doar despre a putea câștiga o diplomă, ca să putem ieși din școală, lucru ce l-am făcut”, mărturisea acesta pentru Fundația Writer-s Guild, în 2016.

Alvin a avut trei copii cu prima soție, actrița Joan Creears, înainte să o întâlnească și să se îndrăgostească de producătorul Laura Ziskin, în anul 1980, conform New York Times. Scenaristul seriei Spider Man s-a căsătorit cu Ziskin în 2010, cu un an înainde ca aceasta să se stingă din viață. Cei doi au creat împreună „Ce-i cu Bob”? (1991), „Hero” (1992) și sequel-urile Spider-Man cu Tobey Maguire la începutul anilor 2000.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×